Performanțe și la olimpiadele tehnice! Rezultate foarte bune ale brăniștenilor la competițiile de profil

Elevii de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj au obținut rezultate excelente la Olimpiada de Tehnologii – olimpiada pentru calificările profesionale din învățământul profesional și tehnic, anul școlar 2019-2020.

În domeniul Electronică și Automatizări, David Chesim, cls. a XII-a liceu, a obținut premiul I  la faza județeană și calificarea la faza națională. Tot aici, Răzvan Vlădulescu, cls. a XI-a liceu, a luat premiul III, iar Valentin Crîsta, cls. a XII-a liceu, a luat mențiune.

„Doresc să mă mobilizez mai mult decât am făcut-o pentru faza județeană. Îmi doresc să obțin un premiu la faza națională, am încredere în profesorii cu care mă pregătesc și în școala care mă susține”, spune David Chesim.

Pentru domeniul Turism și Alimentație, la faza județeană, elevii Emiliano Cîrsta, cls. a XI-a, liceu, și Adelina Florea, cls. a XII-a, liceu, au obținut premiul I și calificarea națională; Alexandra Ioja, cls. a XII-a, liceu, a luat premiul II, iar Ionela Mircea, cls. a XI-a, liceu, a luat mențiune.

„După ce am avut discuția cu domnul director despre cât de important este să îmi doresc să fiu competitiv, după ce am auzit povestea spusă de dumnealui cu cele 2 fierăstraie, da, cred că este important să profit de această oportunitate și să fac o figură frumoasă la faza națională. Eu promit că mă voi mobiliza, urmează să vedem ce iese”, a declarat Emiliano Cîrsta.

Și Adelina Florea are planuri mărețe pentru faza națională: „Sunt bucuroasă că am obținut acest premiu și îmi doresc să obțin un rezultat foarte bun şi la faza pe țară. Chiar dacă este un efort suplimentar, deoarece mă pregătesc pentru Bacalaureat, vreau să obțin un premiu cu care să mă mândresc eu, dar şi școala în care învăț”.

Eforturile elevilor brănișteni sunt apreciate și de conducerea liceului.

„Aceste rezultate confirmă multe lucruri: avem copii care își doresc să fie performanți, care își doresc să învețe; avem profesori dedicați care încearcă să fie alături de acești elevi în pregătirea lor pentru performanță. Nu uitați că acești elevi dau probă scrisă la faza județeană, și probă scrisă și practică la faza națională. De asemenea, nu uitați că acești copii nu au o singură probă dintr-o singură disciplină, ci vorbim despre patru module pe care ei trebuie să le învețe, unele dintre ele fiind legate și de discipline de cultură generală cum este fizica, chimia, geografia, etc. Nu este deloc ușor şi tocmai de aceea mândria noastră este şi mai mare.” ne-a declarat prof. Cosmin Gheorghe, directorul liceului.

Profesorii care i-au pregătit pe elevi sunt Nicoleta Muntean, Sorin Borca, Gabriela Paulescu, Melania Miculeac, Petru Gheleşian, Angelica Murar, Veronica Crigănuţă și Vasile Creţu.