Performanță uriașă! Un bănățean s-a calificat la Olimpiada Internațională de Matematică

După participarea cu succes la ultimele două ediții ale Olimpiadei Balcanice de Matematică, elevul lugojean Sergiu Novac, din clasa a XI-a, pregătit de profesoara Adriana Mariș, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj mai reușește o performanță istorică, și anume calificarea la Olimpiada Internațională de Matematică.

În urma desfășurării a cinci baraje, elevul lugojean a reușit să se impună și să se califice la ediția cu numărul 60 a Olimpiadei Internaționale de Matematică ce va avea loc în Marea Britanie, în perioada 11-22 iulie.

Prof. dr. Aurelian Sima, directorul Liceului Teoretic „C. Brediceanu” Lugoj, salută această performanță și spune că Sergiu Novac a devenit unul dintre liderii naționali ai generației sale, un adevărat ambasador al Lugojului și un exemplu de urmat pentru toți elevii lugojeni.

„Calificarea lui Sergiu Novac la Olimpiada Internațională ce se va desfășura la Londra este un rezultat istoric pentru învățământul lugojean, unicul de acest fel din ultimele decenii. Îl felicit din toată inima pe elevul nostru și sunt sigur că va reprezenta cu succes România la Olimpiada Internațională de Matematică”, ne-a declarat profesorul Aurelian Sima, director al Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj.

Novac va face parte din cei șase elevi care vor reprezenta România la această fază a olimpiadei, după aproape 40 ani de la ultima asemenea performanță a unui elev lugojean la disciplina matematică.