Elevii de la „Sabin Păuţa”, multipremiaţi la olimpiade

Reşiţa a fost reprezentată cu succes la olimpiada de la Deva de către cei 15 elevi ai Liceului de Artă „Sabin Păuţa”. Micii instrumentişti s-au întors acasă cu premii, semn că îi pot călca pe urme maestrului de talie internaţională care dă numele instituţiei de învăţământ.

Faza zonală a Olimpiadei de Intepretare Instrumentală, clasele III-VIII, s-a desfăşurat la Deva, în perioada 16-17 martie. Elevii Liceului de Artă „Sabin Păuţa” şi-au demonstrat măiestria cântând la pian, instrumente de suflat, vioară şi corzi grave. Toţi cei 15 instrumentişti reşiţeni au avut rezultate deosebite şi s-au întors acasă cu nu mai puţin de cinci premii întâi, trei premii doi, cinci premii trei şi o menţiune.

De asemenea, doi elevi şi-au asigurat participarea la concursurile naţionale care vor avea loc luna viitoare, prin performanţele pe care le-au înregistrat la Deva. Lăzărica Cega, elev în clasa a VIII-a, a câştigat premiul de Excelenţă, astfel că va concura la fagot în cadrul fazei naţionale a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală de la Ploieşti. Reşiţa va avea un reprezentant şi la Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală, Vocală şi Studii Teoretice clasele IX-XII, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 2-5 aprilie. Răzvan Meda, din clasa a IX-a, s-a calificat cu o sută de puncte la competiţie.