UPDATE/FOTO: Percheziţii la Moldova Nouă

În oraşul din Clisura Dunării continuă să se fure orice poate fi valorificat la centrele de colectare a fierului vechi.

UPDATE ORA 13.40 Urmărire ca-n filme pentru recuperarea prejudiciului
Lucrătorii din cadrul Secţiei nr.7 Poliţie Rurală – Moldova Nouă, Compartimentul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Acţiuni Speciale au organizat patru percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea unui furt.

Acțiunea polițiștilor a fost organizată, după ce în urmă cu o săptămână oamenii legii au fost informați că a dispărut o sondă de măsurare a vântului, în valoare de 36.000 de euro.

Imediat, polițiștii au început cercetările, care în cursul zilei de astăzi s-au încheiat. Peripețiile nu au lipsit din programul lor, mai ales că aceștia au fost obligați să urmărească ca-n filme una dintre persoanele suspecte că ar fi implicată în furt.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632615597728″]

„În timp ce se deplasau spre localitatea Coronini, poliţiştii au observat un autoturism condus de un bărbat la domiciliul căruia oamenii legii urmau să desfăşoare una din percheziţii. Deşi au folosit semnalele luminoase şi acustice, bărbatul nu a oprit, ci şi-a continuat deplasarea pe strada Uzinelor, apoi pe un drum forestier, după care a abandonat autoturismul şi a fugit. C.I., în vârstă de 42, acesta nefiind posesor de permis de conducere”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Cuțite și săbii, descoperite în mașină
La controlul autoturismului au fost găsite două cuţite de vânătoare şi o sabie, iar în urma percheziţiilor efectuate, au fost găsite componente ce provin de la sonda de măsurare a vântului sustrasă.

„În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi portul fără drept de arme albe în locuri publice”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

UPDATE ORA 10.26 Descinderi în Clisura Dunării
Reţinerile şi trimiterea în judecată a mai mult de zece persoane, hoţi de fier, paznici de la Moldomin şi chiar poliţişti locali, complici cu infractorii, nu i-au speriat decât pentru o vreme pe cei care preferă să-şi câştige existenţa din activităţi infracţionale. În această dimineaţă, oamenii legii au descins în mai multe locaţii, în căutarea unor indivizi despre care există indicii şi date concrete că se ocupă cu furtul de componente electrice.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii dădeau “verde” hoţilor de la Moldomin

„E adevărat, sunt în desfăşurare patru percheziţii. Prejudiciul cauzat este estimat la 36.000 de euro”, ne-a precizat Ancuţa Cărbunaru, reprezentantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Rămâi pe expressdebanat.ro. Revenim cu amănunte!

banner 1000 x 100 hd