Percheziții în Timișoara la persoane acuzate de infracțiuni informatice

diicot
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Este ziua perchezițiilor în vestul țării. Procurorii DIICOT și polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice au făcut, miercuri, 7 percheziții în Timișoara, într-un dosar de fraude informatice.

Ancheta are ca obiect comiterea unor infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice (accesul ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice, transferul neautorizat de date informatice şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice).

Suspecții au furat datele şi tehnologiile software aferente mai multor proiecte informatice, limitând accesul proprietarului la adresa sa de e-mail.

„În cauză s-a reținut că, în perioada 26 – 30 noiembrie 2021, ar fi fost restricționat fără drept accesul unei persoane vătămate la o adresă de e-mail și la conținutul acesteia, fiind creat un duplicat al contului de email aparţinând administratorului societăţii, unde ar fi fost redirecționată toată corespondența destinată acestei căsuțe de poștă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Ulterior, folosindu-se de accesul obținut la adresa de email a administratorului, ar fi fost resetate parolele de acces la site-ul utilizat de persoana vătămată, fiind accesat ilegal acest site, unde erau stocate datele şi tehnologiile software aferente mai multor proiecte informatice aparţinând personei vătămate”, a transmis IPJ Timiș.

Trei persoane vor fi duse la audieri.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/