Percheziții în Primăria Caransebeș pentru modernizările de la spital! Sunt investigate infracțiuni de abuz în serviciu!

Urmare a mai multor plângeri privind achizițiile de lucrări și echipamente pentru Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, polițiștii Serviciului de Investigații a Infracțiunilor de Criminalitate Economică percheziționează la această oră sediul Primăriei Caransebeș și al Serviciului Întreținere și Reparare a Patrimoniului pentru a ridica mai multe înscrisuri.

Potrivit primelor informații, polițiștii ar fi venit să ridice în original documente pe care le solicitaseră și pe care le primiseră în copii xerox. „Am înțeles că s-a dat curs unor plângeri făcute cu privire la achizițiile de la spital din perioada stării de urgență”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Potrivit surselor Express de Banat, lucrătorii IPJ Caraș-Severin, SICE, pun în aplicare două mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, la sediul Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare din subordinea Consiliului Local Caransebeș, respectiv la sediul Primăriei municipiului Caransebeș, unde funcționează un birou al acestei instituții. Scopul percheziției îl reprezintă ridicarea de înscrisuri pentru probarea unor infracțiuni de abuz în serviciu cu privire la atribuirea, încheierea, execuția, recepția și plata unor contracte încheiate de Primăria municipiului Caransebeș, realizate în beneficiul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. De asemenea, se vor ridica documente privitoare la efectuarea de lucrări în regie proprie de către SPIR în beneficiul SMUC. Din datele deținute ar rezulta că o parte din lucrări nu sunt efectuate, deși ar fi fost recepționate și ar fi fost efectuate plățile aferente.

leader board 728 x 90 px