UPDATE. Percheziții de amploare. O rețea de infractori plasa bani falși pe piață!

Oamenii legii au descins astăzi într-o amplă acțiune care vizează, cel mai probabil, evaziunea fiscală. Sediul unui local și mai multe locuințe private ar fi fost vizate.

După consumul de droguri și comercializarea de droguri din Clisura Dunării, vizată este acum evaziunea fiscală. Mascații au luat cu asalt dis-de-dimineață mai multe locații din Moldova Nouă, printre care și sediul unui local.

UPDATE 1 – Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Constanţa cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J Constanţa şi I.G.P.R – D.C.C.O. au efectuat un număr de 52 de percheziţii domiciliare în judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Braşov, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări şi plasare de monedă străină falsă.

În cauză exista suspiciunea rezonabilă că membrii grupării, începând cu anul 2014, au introdus din Serbia pe teritoriul României diferite cantităţi de ţigări pe care le-au distribuit în vederea punerii în vânzare pe raza mai multor judeţe, cu preponderenţă în sud-vestul ţării. De asemenea, există suspiciunea că o parte din membrii grupării, începând cu anul 2014 şi până în prezent au introdus în România sume importante de bani (20.000 USD), constituite din bancnote de 100 USD falsificate.

Bancnotele falsificate au fost puse în circulaţie pe teritoriul României, inclusiv pe raza judeţului Constanţa. La sediul D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial  Constanţa urmează să fie aduse în vederea audierii mai multe persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

“Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DIICOT.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!