Pentru toți cei care nu au ce face acasă. Cum combatem plictiseala?

Deși înainte tânjeam disperați după câteva ore de odihnă, puțin timp pentru noi în care să reflectăm, să ne permitem să fim introspecți sau să povestim cu cei dragi nouă, acum tot acest timp generos, alocat exclusiv nevoilor noastre, s-a transformat într-o adevărată corvoadă. Lumea devine din ce în ce mai irascibilă, nemulțumită și nerăbdătoare, invocând eterna scuză a plictisului și lehamitei de viață.

Pentru a veni în salvarea celor plictisiți, a hiper-kineticilor sau poate pur și simplu a nerecunoscătorilor, am conceput această listă de lucruri utile pe care le puteți face pe timpul acestei crize fără precedent.

  1. Dormiți. Da, ați citit bine. Înainte, eram atât de ocupați, încât somnul devenise un mit. Ne durea capul, nu ne puteam concentra, iar randamentul nostru scădea. Acum, ne putem permite acest lux extraordinar. Să dormim în sfârșit nouă ore fără întrerupere, iar când ne trezim, să nu fie necesar să ne căutăm debusolați șosetele ca mai apoi să alergăm după autobuzul care ne duce, nefericiți și fără chef, la muncă sau la școală.
  2. Citiți. Vizionați filme/seriale bune. De atâtea ori am auzit stresații „nativi” plângându-se că „Of, m-aș uita la un film bun sau aș citi o carte interesantă, dar programul nu îmi permite”. Acum nu mai aveți nicio scuză. Nu are rost să recomand ceva de vizionat sau citit, internetul este plin. Faceți un mic search, iar în doar câteva ore vă puteți lua doza de cultură pe care ați neglijat-o atâta timp.
  3. Reflectați. Petreceți timp cu mintea și sufletul vostru. Această perioadă este prielnică pentru introspecție: uitată de mulți, dar necesară pentru toți. Meditați și încercați ca aceste vremuri să ne transforme moral în ceva superior, nu în niște hiene lipsite de compasiune.
  4. Gătiți tortul promis de mult copiilor. Săptămânile acestea sunt perfecte pentru tot felul de experiențe gastronomice inedite. Experimentați rețete noi în bucătărie și faceți surprize culinare familiei. Nimic nu se compară cu savurarea unui desert delicios în compania oamenilor dragi vouă.
  5. Că tot vorbeam de familie… Petreceți timp împreună cu cei pe care îi iubiți. Programul supra-solicitant ne face ca, uneori, să neglijăm familia. Acum puteți să recuperați tot timpul pierdut: faceți karaoke, jucați-vă, desenați și nu uitați să povestiți.
  6. Faceți sport. Da, se poate și în casă. Nu este necesar să mergeți neapărat la sala de fitness pentru a putea avea grijă de condiția dumneavoastră fizică. Din fericire, internetul dispune de multe tutoriale în care puteți face mișcare eficientă și în sufragerie. Așa că nu. Nu aveți scuză nici să vă îngrășați în perioada asta.

Cu siguranță că această listă sumară ar putea continua, însă mă voi opri aici prin a sublinia faptul că cel mai important este să rămânem acasă. După cum vedeți, avem multe de făcut și pe aici, așa că eu zic că ieșirile mai pot aștepta. Această perioadă sumbră va trece, iar după, ne vom putea bucura de soare, de vânt, de ieșirile în aer liber cu cei dragi, însă până atunci cel mai important lucru este să ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei dragi sufletului nostru.

Ah, desigur, în această listă, se adaugă și curățenia, însă nu am vrut să demoralizez și mai tare pe nimeni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/