„Pentru noi nu contează doar funcțiile și în niciun caz nu contează banii”

Înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie, în Caraș-Severin s-a vorbit despre o posibilă colaborare, dacă nu chiar alianță, între PNL și USR-PLUS. Discuțiile nu au fost dintre cele mai amiabile, pentru că negociatorii PNL i-ar fi privit de sus pe cei conduși de Andrei Plujar și Daniel Toma, iar cei de la USR-PLUS s-au simțit lezați de un astfel de tratament.

De aici, apele s-au despărțit, fiecare formațiune urmând să candideze separat. Așa cum se întâmplă în politică, au existat voci care au susținut că USR-PLUS ar fi vrut și mai mult decât li s-ar fi cuvenit, iar președintele Andrei Plujar a ținut prea mult la unele lucruri cu care liberalii nu au fost de acord.

Întrebat dacă are cumva un preț încercând să „joace” pe mai multe fronturi, Plujar a ținut să spună: „Dacă aș fi avut un preț, aș fi acceptat poziția de vicepreședinte la Consiliul Județean, pentru că mie, în calitate de candidat la președinția Consiliului Județean și primul pe listă la Consiliul Județean, această poziție mi-ar fi fost oferită direct. Deci este o poziție care îți permite o anumită postură socială și o anumită putere. Deci dacă aș fi urmărit strict un interes personal și aș fi avut un preț, aș fi acceptat fără discuții această poziție. Dar probabil că a deranjat în momentul în care am pus și alte întrebări. Spre exemplu: ce putem să facem noi în alianță, ce libertate avem noi, adică eu personal în postura de vicepreședinte al Consiliului Județean și colegii mei consilieri, ce libertate avem să ne impunem proiectele noastre? Cam aici s-au oprit discuțiile”, spune Plujar.

Liderul USR-PLUS merge mai departe și prezintă aspecte din culisele negocierilor, arătându-se intrigat de atitudinea de superioritate a liberalilor.

„Am pus în discuție problema funcției de vicepreședinte, pentru că este știut, fiecare dintre cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean are atribuții diferite, și am fost tratat așa, un pic cu superioritate și mi s-a spus că e prematur să discutăm despre asta. Adică o să vezi ce o să primești, ceva de genul. Sentimentul meu a fost că am fost un pic luați de sus, dar până la urmă noi mergem pe drumul nostru, am demonstrat că pentru noi nu contează doar funcțiile și în niciun caz nu contează banii. Noi avem un proiect pe termen lung, un proiect sănătos. Vom vedea ce vom realiza la aceste alegeri. Pentru mine nu este un capăt de țară dacă nu ajung vicepreședinte de Consiliu Județean. Eu am un proiect pe termen lung cu USR și eu îmi doresc cu adevărat o schimbare”, este de părere Andrei Plujar.

(E)