Pentru Casa Baraj de la Văliug sezonul de iarnă s-a încheiat cu cel puțin două săptămâni mai devreme

explo 1000x200

Capul tuturor relelor de acum încolo din economia românească va fi COVID-19, virusul care nu doar că îmbolnăvește oameni, dar și determină mediul de afaceri să-și restrângă activitate, ba chiar să o închidă.

Primarul Reșiței, Ioan Popa, spune că traversăm o perioadă grea atât pentru populație, cât și pentru agenții economici care pur și simplu nu știu cum să procedeze pentru a salva afacerile pe care le au. Dar pe de altă parte, acesta face un apel către toți pentru a respecta regulile impuse, în primul rând cu statul acasă cât mai mult timp.

„De miercuri soția mea a închis Casa Baraj, afacerea pe care o administrează. A închis restaurantul și a trimis oamenii acasă, ski-liftul a fost oprit, deși se mai putea schia pe Semenic încă vreo două săptămâni, pentru că nu a vrut să-și pună în pericol nici angajații, nici turiștii. În altfel de situații este simplu, nu mai stai să te gândești ce să faci, așa cum m-a întrebat cineva dacă e bine sau nu să închidă restaurantul pe care îl are. Un om rațional nu trebuie să se gândească atât de mult. Dacă vezi că ai o problemă așa de gravă, dă-o încolo de pizza, de ciorbă, închizi restaurantul și gata. Dar ăștia ai noștri mai stau să se gândească, să mai vadă ce-o fi, dacă vecinul face la fel ori dacă Iohannis le închide cârciumile. Așa fac, apoi se întreabă de ce nu le trece nimeni pragul. Păi cum să vină dacă toată lumea se ferește să intre în birturi?”, se întreabă Popa.

„Dragi iubitori de sporturi pe zăpadă, vă mulțumim pentru sezonul fantastic pe care l-am trăit împreună. Începând cu acest weekend (14-15 martie 2020) oprim funcționarea pârtiei Goznuța pe Semenic. Sunt astfel de momente în care trebuie luate măsuri excepționale și vă mulțumim pentru înțelegere”, este mesajul oficial care îi întâmpină pe cei care accesează pagina de Facebook Ponton Casa Baraj.

Casa Baraj are un număr de 35 de angajați, specialiști care deservesc instalațiile de pe pârtie, ospătarii și barmanii, nevoiți să intre în concedii mai devreme decât s-ar fi așteptat cineva.

Dacă afacerea familiei primarului din Reșița și-a închis porțile de săptămâna trecută, mulți patroni o vor face de astăzi. 18 martie 2020 este data de la care toate localurile din România, cu mese în interior sau terase exterioare, vor pune lacătul pe ușă. La fel se va întâmpla cu hotelurile și cluburile. Ordinul a fost dat aseară de ministrul de Interne, Marcel Vela, și vine în contextul decretării stării de urgență. Este doar una dintre măsuri, ministrul afirmând că altele se vor lua pe parcurs.