UPDATE. Pensionarii şi dascălii din Moldova Nouă sunt gata să dea startul petrecerii de 8 Martie

300 de doamne din cadrul celor două asociații de pensionari din orașul de la malul Dunării se vor putea bucura și în acest an de o petrecere pe cinste cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

În cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local, politicienii din Moldova Nouă au hotărât să dea curs solicitărilor venite din partea celor două asociații de pensionari din urbea de la Dunăre: Asociația Pensionarilor din Banat „Clisura Dunării” și Alianța Pensionarilor din România – Filiala Moldova Nouă, consilierii fiind de acord să aloce, din bugetul local, suma de 12.000 de lei pentru a omagia femeia cu ocazia zilei de 8 Martie.

„Noi în fiecare an am susținut evenimente ale asociațiilor de pensionari de pe raza orașului Moldova Nouă. Ca o noutate, până în 2016, era susținută doar o singură asociație, ori noi avem două asociații pe raza orașului. Am considerat că trebuie să susținem ambele asociații în aceeași măsură. De 8 Martie avem alocat un meniu de 40 de lei pentru fiecare doamnă. Noi avem niște sume alocate, ele pot fi alocate în totalitate sau doar parțial, dacă cumva nu întrunesc numărul de participanți. Deci, avem o dublă măsură de control și valoarea alocată, conform cererilor, dar și un meniu maxim asumat de către primărie de 40 de lei/persoană. În total este vorba de undeva la 12.000 lei pentru 300 de doamne, eveniment la care, cu drag, vom participa și noi, o parte din conducerea primăriei, pentru că de fiecare dată am fost invitați. Ce pot să vă spun este că tinerii din România se distrează foarte bine, dar vârstnicii au un tonus extrem de pozitiv și ne încarcă și pe noi cu energia lor în momentele pe care le petrecem împreună”, a explicat primarul Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

De asemenea, consilierii locali și-au îndreptat atenția și asupra solicitării venite din partea Grădiniței cu Program Prelungit „Sfântul Stelian” Moldova Nouă, aici fiind alocată suma de 2.000 de lei: „Am considerat că este oportun să sprijinim și acest eveniment, mai ales că majoritatea copiilor noștri au trecut prin grădinițele din Moldova Nouă, dar este și o formă de a le ura doamnelor o primăvară frumoasă și de a le mulțumi pentru activitatea pe care o desfășoară”, a mai ținut să adauge șeful administrației publice locale de la malul Dunării.

UPDATE, ora 12.00

Evenimentul care urma să fie organizat de Grădinița cu Program Prelungit „Sfântul Stelian” Moldova Nouă va fi anulat, la solicitarea instituției de învățământ. Motivul îl reprezintă „virusul care circulă și se răspândește rapid, virozele și cazurile de gripă”. Conducerea grădiniței spune că a renunțat și la cei 2.000 de lei solicitați Consiliului Local pentru organizarea serbării.