„Pensiile speciale trebuie tăiate, iar banii economisiţi să meargă la Sănătate!”

Alfred Simonis, deputat PSD de Timiș, cere ca pensiile speciale să fie tăiate, iar banii economisiţi să meargă la Sănătate. Aceşti bani sunt utili pentru echipamente de protecţie şi materiale sanitare, consideră deputatul, care spune că va face demersuri pentru ca acest proiect să treacă repede prin Parlament.

Solidaritatea în situaţii de criză nu trebuie exprimată doar prin vorbe, ci trebuie transformată în măsuri concrete. Una dintre ele este tăierea pensiilor speciale, măsură susţinută de Alfred Simonis. Banii trebuie folosiţi în domeniul medical, aflat la grea încercare în aceste momente.

„Pensiile speciale trebuie tăiate! Iar banii economisiți să meargă la Sănătate! Este timpul să facem ordine! Impozitarea drastică a pensiilor speciale este prima măsură de bun-simț! Acei bani sunt mai utili azi pentru a cumpăra echipamente de protecție pentru medici, ventilatoare sau alte materiale sanitare de maximă urgență. Voi merge până la capăt și vreau ca acest proiect să treacă cât mai repede prin Parlament. Pentru că solidaritatea nu trebuie doar declarată, ci demonstrată prin fapte.”, a precizat deputatul Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş.

De asemenea, Simonis consideră că statul trebuie să vină în ajutorul celor care au fost trimişi în şomaj tehnic şi să-i sprijine pe cei ale căror afaceri au de suferit din cauza crizei.

„Foarte mulți români suferă în aceste momente din cauza crizei. Mulți au fost deja trimiși în șomaj tehnic, alții își văd afacerile năruite și un viitor deloc fericit în față. Ei nu trebuie lăsați singuri să suporte efectele grave ale acestei crize, în timp ce alții se bucură în continuare de pensii speciale de zeci de mii de lei.”, a punctat Simonis.