Pensiile speciale, introduse tocmai de cei care acum încearcă să se dezică de ele

Având în vedere că, în ultimele zile, mai mulți senatori și deputați au afirmat în spațiul public că vor demisiona din Parlament pentru a nu beneficia de pensiile speciale, candidatul USR din Caraș-Severin pentru Camera Deputaților, Andrei Plujar, consideră că toată această acțiune este pur demagogică și ipocrită, parlamentarii PSD și PNL, profitând de faptul că „românul are memoria scurtă”, fiind dispuşi în momentul de faţă să transforme acest subiect într-o temă electorală.

Politicianul cărășan atrage atenția că, deși formațiunea politică din care provine, a încercat constant eliminarea beneficiilor obținute de anumite categorii sociale, mișcarea gândită nu a reușit să dărâme zidul ridicat în jurul acestor legi de către marile partide. Din acest motiv, Plujar a hotărât să prezinte opiniei publice cine sunt cei care se fac vinovați de situația actuală, creionând un scurt istoric al adoptării acestor legi, după cum urmează:

Guvernul condus de Victor Ponta, susținut în Parlament de alianța USL (PSD+PNL), a fost cel care a introdus în schemă privilegiul pensiilor speciale și a adăugat chiar câteva noi categorii. Prima lege specială a fost pentru pensiile militarilor, în 2015, lege inițiată de vicepremierul Gabriel Oprea (Guvernul Ponta) și care fost adoptată fără probleme de Parlament. Au urmat o serie de legi pentru diverse categorii: parlamentari (357/2015), Curtea de Conturi (7/2016), diplomați (216/2015), functionari parlamentari și personalul aeronautic (legea 83/2015). Privilegiile au continuat, iar, în 2017, după ce PSD a câștigat alegerile, Guvernul condus de Mihai Tudose a emis Ordonanța 59/2017 prin care se stabilea ca toate pensiile speciale, nu doar ale militarilor, să fie indexate anual, în funcție de inflație, iar dacă inflația scade, ele să rămână neschimbate”.

Mai mult decât atât, Andrei Plujar a ținut să aducă în prim-plan și numărul de persoane care actualmente beneficiază de pensii speciale, lucru care împovărează statul angrenat în căutarea soluțiilor pentru redresarea economică:

„Dragi cărășeni, tot circul mediatic se poate traduce foarte simplu: în iunie 2020, în România, beneficiau de pensii speciale 9.528 de persoane, în creştere cu 225 faţă de perioada similară a anului trecut! Deciziile pentru aceste favoruri financiare pentru parlamentari au fost luate de către cei care astăzi, în plină campanie electorală, transformă spațiul public într-o mascaradă, cel puțin, penibilă! Guvernul va plăti 10 miliarde de lei pentru pensii speciale. Gestul făcut de colegii mei este acela de a atrage atenția asupra minciunii și demagogiei din care unii politicieni și-au format un stil de viață!”.

(E).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/