FOTO. Voluntarii Nevo Parudimos, implicați în campania dedicată Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor

Voluntarii Nevo Parudimos și deputatul Oana Bizgan s-au întâlnit ieri în cadrul unei conferințe online, având ca temă principală Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Inițiativa a aparținut unora dintre voluntarele internaționale ale asociației, ca parte a unei campanii de conștientizare cu privire la violența și abuzul împotriva femeilor. Printre subiectele discutate s-au regăsit situația abuzului împotriva femeilor în România și în diferite țări europene și măsurile luate de către autoritățile române pentru a proteja femeile care sunt sau au fost victime ale unei forme de abuz.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, s-a adus în discuție și modul în care situația COVID-19 a dus la perpetuarea fenomenului violenței domestice, dar și câteva sfaturi pentru femeile care vin in România din alte țări, despre modalitățile de a se proteja în fața abuzului (unde să ceară ajutor? cum să ofere ajutor?).

Oana Bizgan este deputat independent în Parlamentul României și președintele Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați. Din 2016, aceasta a avut numeroase inițiative pentru drepturi egale între femei și bărbați și împotriva discriminării bazate pe diferența de gen.

Pe lângă această întâlnire, voluntarii Nevo Parudimos promovează online și o serie de fotografii săptămâna aceasta cu diferite mesaje și statistici legate de abuzul împotriva femeilor. De asemenea, tinerii au lucrat și la realizarea unui clip video prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra importanței luptei împotriva violenței asupra femeilor.

Inițiativele voluntarilor poartă pe rețelele de socializare #VolunteersAgainstViolence și pot fi urmărite pe pagina de Facebook – Asociația Nevo Parudimos.