Mănăstirea închinată Sfântului Ioan Botezătorul din cunoscuta staţiune Poiana Mărului a îmbrăcat veșminte de sărbătoare în aceste zile, când s-a organizat un pelerinaj de rugăciune și închinare, cu prilejul cinstirii ocrotitorului sfântului locaș.
Ieri a avut loc procesiunea cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru spre mănăstire, care a fost întâmpinată la intrarea în Poiana Mărului.
Astăzi, în ziua praznicului Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, câteva mii de pelerini veniți din tot Banatul au luat parte la a doua zi de pelerinaj și la slujba religioasă, oficiată de către un sobor de preoți, în frunte cu Episcopul Lucian Mic.
Poiana Mărului atrage anual mii de turiști pentru obiective, dar și pentru aerul pur
Pietrele lui Scorilo sunt un vestigiu de pe vremea dacilor. Legenda spune că regele dac Scorilo, tatăl lui Decebal, ar fi ascuns comoara sa într-o peșteră situată acolo unde cade prima rază de soare, ce vine de pe creasta Muntelui Nedeia în ziua de 21 iunie a fiecărui an. Traseul parcurs până la pietrele lui Scorilo este de o frumusețe deosebită.
Lacul de acumulare Poiana Mărului este amplasat pe râul Bistra Mărului. Barajul are o înălțime de circa 130 m și este realizat din anrocamente cu miez de argilă. Aducțiunea principală Măru – Ruieni are o lungime de 9,8 km și duce apele printr-un tunel la centrala de tip subteran de la Turnu Ruieni. Pe lac se pot practica sporturile nautice și pescuitul.
Cascadele Șucului
Râul Șucu, în drumul lui spre Bistra Mărului, trece peste o zonă cu pantă accentuată, unde se formează o serie de cascade, nu foarte mari, dar spectaculoase. Distanța din Poiana Mărului până la cascade este de 3,5 km.
Lacul și barajul Poiana Mărului
O oază de linişte şi relaxare, în care turiştii îşi pot încărca energiile, într-un loc cu peisaje ca-n poveşti. Lacul este administrat de Ocolul Silvic din Oţelu Roşu şi se află la o distanţă de aproximativ 25 de kilometri de localitatea Oţelu Roşu, într-un decor pitoresc minunat.