Pediatrul navetist, despre drumul Moraviţa-Oraviţa: „Nu mai sunt gropi, acum sunt valuri. Nu fac mai puţin de două ore de la Timişoara la Moldova Nouă”

De mai bine de trei ani, medicul timișorean, Lucica Stoica, a hotărât să fie aproape și de copiii din Moldova Nouă, chiar dacă acest lucru l-a pus pe specialist în postura de a face naveta. Cu toate că a învins anumite carențe ale sistemului medical românesc, Stoica nu poate spune același lucru despre infrastructură, infrastructură din cauza căreia a pus pe butuci deja două autoturisme.

În urma vizitei ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în Caraș-Severin (primăvara acestui an), s-a luat hotărârea de a acționa asupra celei mai stringente probleme și anume: reabilitarea a 30 de km de drum, tronsonul ce leagă localitatea Oravița de Moravița. La scurt timp după cercetarea problemei de către ministru, lucrurile păreau că vor intra pe un făgaș normal, riscul accidentelor și drumurile pe la service-urile auto având toate șansele să devină istorie. Totodată, a fost stabilit și termenul de finalizare al lucrărilor: noiembrie 2019, în acest sens cei de la DRDP Timișoara „jucând cu portofoliile pe masă”.

Ploile și vremea nefavorabilă din luna mai le-au pus bețe-n roate executanților lucrării, iar câteva luni mai târziu, mașinăriile, prea performante, păreau că au câștigat lupta cu omenirea, ritmul de asfaltare nemulțumindu-l pe ministru, prezent a treia oară în Caraș-Severin (luna septembrie), acesta sugerându-le celor de la DRDP Timișoara să ceară întăriri.

Timpul a trecut, iar astăzi nu se poate vorbi despre un drum ca-n palmă, tronsonul dintre localitățile Comorâște și Moravița nefiind în totalitate reabilitat, ci peticit. Măcar atât, spun unii, decât nimic, cetățenii încă sperând să vadă drumuri decente în Caraș-Severin.

Despre cum vede pediatrul care-și desfășoară activitatea la spitalul de la malul Dunării aceste lucrări și dacă astăzi se ajunge mai repede de la Timișoara la Moldova Nouă, Lucica Stoica a comentat pentru expressdebanat.ro: „Nu ajung mai repede! E la fel de greu de făcut drumul acesta pentru că nu este făcut de calitate. Între Oravița și Greoni tot ce s-a făcut e sub formă de valuri. Mai este o porțiune destul de urâtă între Moravița și Jamu Mare, unde au schițat ceva lucrări, dar aceste lucrări nu au fost terminate cum trebuie”.

Totodată, completează medicul: „Drumul e la fel între Oravița și Moldova Nouă. Pe Piatra Albă și pe alocuri au început să sară părți din carosabil. Sunt niște gropițe, căci doar țara noastră e frumoasă pentru că are gropițe. În plus, dungile trasate pe drumul dintre Oravița-Moravița nu sunt pe mijlocul drumului. Cred că s-a stricat mașinăria sau mașinăria l-a-nvins pe om. În orice caz, ceva s-a-ntâmplat acolo”.

Singura porțiune viabilă pe care o vede specialistul în pediatrie e situată între localitățile Timișoara și Moravița, însă o porțiune destul de riscantă, întrucât șoferii, din dorința de a recupera timpul pierdut pentru a ajunge la destinație, uită să mai semnalizeze atunci când se angajează într-o depășire, nu au pozițiile aprinse etc: „E un pericol real. Soțul meu știe când plec de acasă și mă pune să-l sun imediat ce am ajuns la Moldova Nouă, altfel e panică”.

„Ca o concluzie, nu ajung mai repede de două ore și ceva la Moldova Nouă. Ce-i drept, nu mai sunt gropi, sunt valuri, iar deocamdată cea de-a treia mașină achiziționată de când fac naveta, slavă Domnului, încă e în garanție și încă e viabilă”, a mai precizat specialistul în pediatrie, Lucica Stoica.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/