Pedepse mai mari pentru consumatorii și distribuitorii de droguri

dumitru rujan nou

Deputatul Dumitru Rujan a inițiat modificarea unei legi prin care să fie extinse pedepsele pentru cei care consumă și distribuie droguri, în special în cazul celor de mare risc.

„Consumul de droguri ruinează viețile dependenților, ale familiilor acestora și pe cei apropiați. Distruge destine. De aceea cred că suntem datori să găsim soluții pentru a descuraja consumul, dar și pentru a-i trage la răspundere pe cei care se fac vinovați.”, este de părere deputatul Dumitru Rujan. Parlamentarul a inițiat, alături de mai mulți colegi liberali, inclusiv cărășeanul Jaro Marșalic, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

„Astăzi, alături de colegii din Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, am votat pentru raport favorabil de adoptare a legii. Am încredere că va fi votat de majoritatea colegilor pentru a intra în vigoare cât mai curând.”, mai spune Dumitru Rujan.

dumitru rujan pnl eticheta

Prin modificarea legii, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se vor pedepsi cu închisoare de la 3 la 10 ani și interzicerea unor drepturi. Dacă sunt droguri de mare risc, pedeapsa pleacă de la 7 ani și poate ajunge la 15 ani.

Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, procurarea, cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se va pedepsi cu închisoare de la 1 la 5 ani. În vechea variantă a legii era de la 3 luni la 2 ani sau amendă. Dacă sunt droguri de mare risc, pedeapsa va fi cuprinsă între 2 și 7 ani.

1000x100 (5)