Pe urmele marilor campioni. La Reșița avem și gimnastică artistică feminină!

Din luna noiembrie, antrenorul de gimnastică Robert Bălan a demarat un proiect, cu sprijinul Clubului Sportiv Municipal Reșița. Pentru că de la un an la altul sala de gimnastică este tot mai goală și prea puțini băieți sunt interesați de acest frumos sport, antrenorul reșițean s-a gândit să înființeze o grupă de fete.

Totul a început cu un anunț făcut pe internet, prin intermediul site-ului oficial al clubului, iar Robert Bălan a avut plăcuta surpriză să constate că în Reșița există cât de cât interes și pentru gimnastica artistică feminină.

„Deocamdată ne rezumăm la mișcare în sală, nu putem vorbi acum despre rezultate de performanță“, spune antrenorul Robert Bălan, care speră că pe viitor vor veni și acestea. Deși în momentul de față gimnastica artistică feminină este doar la nivel de proiect de testare, se pare că există destule fetițe doritoare să practice acest sport frumos. O parte dintre ele au putut fi văzute sâmbătă, 19 decembrie, la sala de gimnastică, unde a avut loc cea de-a treia ediție a Memorialului Sandu Checicheș. Fetițele pregătite de Robert Bălan au făcut încălzirea pe covorul de la sol, alături de băieții care au deja câțiva ani de gimnastică în spate și participări la diverse competiții naționale și internaționale.

Din sala unde s-au antrenat mari campioni, precum Marius Urzică, Marian Drăgulescu, Ioan Suciu sau reșițenii Răzvan Șelariu, Daniel Popescu, Alin Jivan, Dorin Petcu, Flavius Koczi, dacă este să pomenim doar câteva dintre numele importante, pot apărea peste câțiva ani și sportive talentate care să scrie istorie în gimnastica artistică feminină.