PE SURSE. Felix Borcean schimbă macazul la alegerile din 2020?

Primarul Caransebeșului, care nu este privit cu ochi buni de mai bine de un an de zile de către propriii colegi de partid, ar putea să-și pregătească terenul pentru o viitoare candidatură la alegerile locale din partea USR.


De curând, USR Caraș-Severin a anunțat extinderea printr-o filială și la Caransebeș, filială al cărei președinte este Dragoș Curelea, unul dintre cei mai buni amici ai lui Borcean. Ca să nu mai vorbim de vicepreședintele USR Caransebeș, Flavius Rogovan, de asemenea unul dintre cei mai buni prieteni ai primarului. Cei doi l-au susținut și în PNL necondiționat pe primarul Felix Borcean, mai ales pe rețelele de socializare. De altfel, tânărul primar de Caransebeș, care pare că mai are de învățat la afișarea imaginii publice, și-a expus fotografii în compania USR-iștilor, mai ales în ultima perioadă, cu Flavius Rogovan chiar petrecând la cumpăna dintre ani.

Până la ora redactării articolului, primarul Caransebeșului nu a dorit să facă vreo declarație în legătură cu acest subiect. Supozițiile apropiaților lui Borcean cu privire la părăsirea taberei PNL vin după ce în presă au fost expuse mai multe mesaje din mediul privat al lui Borcean, însă cu „bătaie” în imaginea partidului, astfel că pe surse am aflat că în curând este posibilă o retragere a sprijinului politic din partea membrilor biroului local PNL. Borcean ar rămâne fără susținere în Consiliul Local și cei 10 consilieri liberali vor spune „pas” la toate proiectele de hotărâre inițiate de Borcean.

Rămâne de văzut care va fi mutarea lui Borcean și dacă va candida la alegerile locale din 2020 la funcția de primar din partea USR. Cert este că președintele organizației Caransebeș a USR, Dragoș Curelea, a precizat doar atât: „Suntem prieteni de o viață!”.

Ca un paradox, Borcean era dat exemplu negativ de USR privind cheltuirea fără cumpătare a banului public pentru iluminatul de sărbători.