Pe pârtia de la Văliug se schiază şi seara

Iubitorii sporturilor de iarnă nu mai pleacă de pe Pârtia Casa Baraj nici după lăsarea întunericului. Omul de afaceri Nelu Popa pregăteşte însă surprize mari şi pentru sezonul estival.

Deschiderea celei mai moderne pârtii din zona Semenic a umplut pensiunile şi hotelurile până la refuz în fiecare weekend, dar atrage turişti şi în timpul săptămânii. Vineri seară, pe Pârtia Casa Baraj a fost inaugurată şi instalaţia de nocturnă, astfel că, nici măcar după lăsarea întunericului pasionaţii de schi şi snowboard nu au plecat de pe pârtie. Numărul mare al celor care au venit să schieze la lumina reflectoarelor l-a uimit şi pe Nelu Popa, care nu se aştepta la o asemenea afluenţă. Accesul gratuit pe pârtie pentru seara de vineri pare să-i fi convins pe foarte mulţi dintre pasionaţii sporturilor de iarnă. Lume multă a fost însă şi aseară, când telescaunul nu a mai fost gratuit. Pentru ca totul să fie perfect pe Pârtia Casa Baraj, s-a făcut un foc de tabără, s-a băut vin fiert şi s-a dansat în clăpari.
Surprizele continuă însă la Văliug şi nu numai pentru cei care iubesc zăpada. Omul de afaceri pregăteşte pentru la vară un tobogan pe care se coboară cu un cărucior, la viteze ameţitoare, ultima găselniţă în materie de distracţie peste tot în Europa. În primăvara acestui an, Nelu Popa va demara proiectul ce vizează o telegondolă care să urce turiştii pe Semenic, dar şi un al doilea telescaun.