Lugojul nu este un oraș foarte ofertant în ceea ce privește activitățile de petrecere a timpului liber pentru copii. Locurile de joacă amplasate în mai multe zone ale municipiului au devenit tot mai ponosite, fiind prost întreținute, unele confecționate din materiale de proastă calitate, care s-au degradat rapid, iar altele fiind pur și simplu vandalizate.
În bugetul local pe anul 2021 au fost alocați 500.000 de lei pentru achiziționarea de noi elemente de joacă pentru copii, care vor fi amplasate în parcuri și alte spații publice din municipiul Lugoj, însă primarul Claudiu Buciu are în vedere dublarea sumei. Modernizarea celor patru parcuri din oraș va fi cuprinsă într-un proiect mai amplu, cu o durată de circa doi ani și jumătate, însă municipalitatea vrea ca locurile de joacă pentru cei mici să fie disponibile mai rapid, urmând a se monta la primăvară.
Noile locuri de joacă ce vor fi achiziționate vor fi confecționate din materiale rezistente, dar totodată ușor demontabile, astfel încât să poată fi mutate în alte zone ale orașului, în funcție de necesitate, până la finalizarea proiectului de modernizare a parcurilor.
După cum am mai anunțat în edițiile anterioare, vechile jocuri, care datau în majoritate din 2010, au împlinit durata de amortizare în 2020. Decizia de înlocuire a acestora a fost luată la începutul anului, în ședința de consiliu din 28 ianuarie și privea jocurile din Cartierul Balta Lată, Grădinița din Microraion III, Blocul Unic – Potcoavă, cartierele I. C. Drăgan, Microraion I, Stadion I, Stadion III, strada Herendeștiului, Blocul ANL – strada Caransebeșului, Parcul Gării și Parcul George Enescu (ambele).
Totodată, administrația locală are în plan ca de la finalul lunii septembrie a acestui an amenzile pentru distrugerea mobilierului urban să crească în mod drastic, astfel încât cei cărora li se pare distractiv să strice bunurile publice să fie sancționați corespunzător.