Pe lângă atâtea vești proaste, Dunca ne mai dă una: sacul județului e gol!

Noroc cu cei 3,3 milioane de lei primiți recent din fondul de rezervă al Guvernului, că nu se știe pe unde am fi scos cămașa. Dar așa, cu gura de oxigen primită cadou din partea Guvernului liberal, Consiliul Județean Caraș-Severin continuă să-și desfășoare activitatea de zi cu zi.

Romeo Dunca explică unde s-au dus acești bani: „1.203.000 lei au mers către Spital, să onoreze reeșalonări la factura de curent, hrană, spălare lenjerie, medicamente și ceva cheltuieli mărunte incluzând și executările silite. 1.180.000 către Direcția Drumuri Județene, constituind poziție bugetară, astfel încât licitațiile câștigate în trecut fără alocare de fonduri să poată să-și facă efectul. 170.000 lei pentru reparația acoperișului clădirii administrative deteriorat de incendiu, unde există deja un contract în derulare. 600.000lei rată la bancă, comisioane de tragere și dobândă la unul din cele două credite existente. Reparația la treptele sălii polivalente din Reșița e de asemenea rezolvată. Exista rezervă financiară, doar că lucrarea nu poate fi prinsă pe anul acesta. Va începe imediat după sărbători, după sosirea materialelor. Va fi făcută cu aceeași firmă care a executat și în același ton cu renovarea centrului civic al Reșiței.

Am postat invitațiile pentru semnarea contractului cu cele două firme, astfel încât persoanele din zonele unde se vor desfășura aceste lucrări să poată sesiza nereguli, în limita aprecierii personale, pe care mai apoi le vom verifica amănunțit.

Exista în contul Direcției Drumuri Județene o serie de sume alocate pentru reparații care încă nu au fost realizate și unde termenele de execuție au fost cu mult depășite față de cererile din caietele de sarcini. Contractele sunt astfel făcute, prin nemernicia celor ce au condus în trecut, încât responsabilitatea întârzierilor să cadă în sarcina DDJ. În mare parte, aceste contracte au ca beneficiar firme preferate de fosta conducere”, dezvăluie Romeo Dunca pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, președintele județului precizează că acești bani vor fi salvați și reparațiile respective pe drumurile județene vor fi făcute corespunzător. Dacă nu se va reuși, acolo unde există suficiente vicii să se rezilieze contractele păguboase pentru județ, Dunca promite că va fi extrem de exigent cu aspectul calitativ al lucrării.

„Voi prezenta în cursul lunii ianuarie o listă cu sumele existente și alocate contractelor vizate pentru reziliere și motivele invocate”, a precizat președintele CJ.