Este de notorietate faptul că tandemul Adrian Chebuțiu-Adrian Preda nu era interesat sub nicio formă de soarta uzinei reșițene. Și mai puțin preț au pus pe valorile care chiar contau într-o vreme pentru trecutul orașului. Deși procurorii începuseră o amplă anchetă împotriva lor, cei doi au continuat demersurile pentru a pune mâna pe Muzeul de Locomotive.
Încă de ieri, Express de Banat a început relatarea modului în care parcul din Triaj a ajuns în proprietate privată în mod fraudulos. Așadar, după ce Chebuțiu a fentat Consiliul de Administrație al uzinei, care n-a văzut nici actul constitutiv al ONG-ului și nici statutul acestuia, de unde reieșea foarte clar că interesul lui Chebuțiu era în prim-plan, la începutul lunii februarie 2011 Judecătoria Sectorului 1 București a decis cercetarea celor doi Adrian în stare de libertate. Dosarul în care aceștia erau anchetați la vremea respectivă viza înstrăinarea motoarelor navale ale UCMR, în combinație cu controversatul Said Baaklini (n.r.: în acest caz, Chebuțiu și Preda au fost condamnați la câte 5 ani de închisoare fiecare).
Una peste alta, văzuți puși în libertate, puțin le-a păsat de ancheta procurorilor. Dimpotrivă, s-au ținut în continuare de șmecherii. La doar o lună după ce au fost eliberați, cei doi au convocat o adunare generală a Asociației UDR, în care se hotărăște modificarea Statutului și a Actului Constitutiv al Asociației, în sensul că încetează calitatea de membru fondator a SC Reșița Reductoare SA și a SC Eurometal SRL, precum și schimbarea formei juridice a Asociației UDR în Fundația „Uzinele de Fier și Domeniile Reșița”.
Asta după ce, în prealabil, Chebuțiu și-a dat demisia din funcția de director al Consiliului de Administrație și din fruntea uzinei reșițene. Același lucru l-a făcut și Adrian Preda, dar, cu toate acestea, dictau în continuare tot ce mișca în uzină. Practic, ei au convocat AGA după ce nu mai aveau nici calitatea de salariați, și nici de mari conducători, fără să aibă dreptul să facă asta, semn că tupeul lor a atins cote maxime. Mai departe, în cadrul AGA, fără să fie mandatat de nimeni, Adrian Chebuțiu a votat în numele SC UCM Reșița SA ca asociația să se transforme în fundație și s-a autopropus și ales ca membru în consiliul director al organismului, fiind reprezentatul uzinei.
40 de zile mai târziu, actele au fost înaintate Judecătoriei Reșița pentru modificările de rigoare, dar întârzierea de 10 zile nu a reprezentat o problemă. Procesul-verbal a fost antedatat.
Rămâi cu Express de Banat, revenim cu detalii pe acest subiect!
Nu ne mai mira nimic in aceasta tara. Totul a fost si este de furat! O practica generala in Romania.Toti fura de indata ce ajung in posturi unde se distribuie cascavalul.Nu cred ca exista nici 0,1 % din ei care sa nu puna mana , altfel nu-mi explic cum intro unitate de timp f. scurta apar averi incomensurabile in dreptullor.
nu scapam nicidata de acesti paraziti , inchide unul si apar 3, ca si ciupercile dupa ploaie.
A fost si inca mai este,un inginer.Se pricepe(binisor)la investitii si intr-o vreme afla de o licitatie necurata, intr-un oras de munte, cu niste cazane. Si incepe inginerul sa spuna in stanga si dreapta si neintrebat,ca stie el ce a facut primarul, cum o sa vina DNA-ul peste el si cei care au masluit licitatia.Avea inginerul in audienta pe strada pe toti cu care se intalnea.Si dintr-o data…tacere ,caci inginerul avea si el o …fata.Ajunsa purtatoare de vorbe la cel care ,mai inainte,era deja(dupa spusele dlui ing.)pe teava DNA-lui!In care top,ala e pe primul loc?