Pe faleza Dunării se face loc pentru turism european. Spații comerciale și piscină modernă pentru viitorii turiști

Aleșii locali din Moldova Nouă au acordat recent un vot de încredere pentru dezvoltarea Falezei Dunării la adevăratul ei potențial. În proximitatea bunului de factură naturală, Dunărea, turiștilor veniți în zonă li se pregătește un pachet complex de servicii, peisajul de excepție, spațiile destinate relaxării, dar și bucătăria tradițională urmând să joace un rol definitoriu în fidelizarea acestora.

Cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local de la finele lunii iunie, politicienii de la masa decizională și-au dat acordul pentru dezmembrarea mai multor terenuri aparținând domeniului public al orașului Moldova Nouă, suprafața totală de aproximativ 30.000 de metri pătrați urmând să deservească operatorilor economici care vor să contribuie cu o cărămidă la ideea turismului european pe Faleza Dunării.

Concesionarea terenurilor, spune primarul Torma, are la bază, o dată, solicitările înaintate de actualii operatori economici care vor să le ofere vizitatorilor cât mai multe facilități, iar, pe de altă parte, intră în discuție numărul crescut al turiștilor care au început să calce pragul orașului de la Dunăre. În plus, Adrian Torma a mai dat de înțeles că toate aceste demersuri își vor atinge 100% țelul în momentul materializării centrului multicultural, un proiect în valoare de peste 4 milioane de euro.

expresb 1000x100

„Atunci când vorbim de turiști trebuie să vorbim neapărat și de servicii. În cele câteva weekenduri de relaxare a măsurilor impuse de autorități în contextul epidemiologic, concetățenii noștri din zona de Vest a României și nu numai, am văzut și din Oltenia, Moldova, pe lângă că vizitează pensiunile din zonă și frumusețile naturale, au venit într-un număr foarte mare pe Faleza Dunării, iar actualii operatori probabil că nu mai puteau să primească noi clienți. Din discuțiile cu firmele de pe raza orașului Moldova Nouă s-a ajuns la concluzia că mai putem crea câteva alveole de acest gen unde să mai apară câteva terase pe malul Dunării, într-un peisaj extrem de frumos, iar cu unul din operatorii care are terasă în zona Falezei am ajuns la concluzia că domnia sa ar vrea să investească în alte servicii conexe, ca de exemplu, piscină sau extindere a serviciilor de food. Ei bine, pentru aceste lucruri a fost necesar proiectul de hotărâre. În plus, se integrează foarte bine proiectul pe care noi îl avem depus pe fonduri europene, cel de modernizare a întregii Faleze. Cele două sunt în simbioză, trăiesc împreună: proiectul european cu modul nostru de a vedea dezvoltarea Falezei.”, a explicat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

1000 x 200 gif