Pe două roți, prin Băile Herculane, până la Izvorul Conteselor!

piste de biciclete

Peste 5 kilometri de piste pentru bicicletă vor fi amenajați de administrația locală de pe Valea Cernei, începând de anul viitor. Investiția este suportată din fonduri europene.

Peste 1,1 milioane de euro a reușit să atragă Primăria Băile Herculane, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, după ce cele trei proiecte depuse în primăvară, pe Componenta 10 – Fondul local, au primit undă verde la finanțare.

Concret, este vorba despre digitalizarea transportului public în comun, cu o valoare de 200.000 de euro, amenajare de piste de bicicletă în oraș, cu o valoare de 355.000 de euro, și amenajare piste de biciclete pe relația Herculane – Mehadia, în valoare de 550.000 de euro.

1000x200 dacus 02

„Pentru digitalizarea transportului în comun la nivelul orașului se urmărește îmbunătățirea sistemului de transport public prin achiziția unui sistem de e-ticketing. În ceea ce privește pistele de bicicletă, una dintre ele începe de la stadion, de la Str. Pecinișca, se merge apoi pe Str. Fabrica de Var – Str. Vicol – Str. Complexelor și ajunge la Aleea cu Tei,  până la intrarea pe traseul amenajat către Izvorul Conteselor. În total, prin oraș avem 4,41 km. Cealaltă voiam să o facem împreună cu Mehadia și Topleț, doar că Toplețul nu s-a încadrat. Lungimea totală este de 4 km, dintre care 3 km o să fie pe teritoriul Mehadiei, urmând să se facă undeva pe Strada Siminicea o trecere peste râul Belareca și să se continue pe porțiunea pe care o are Băile Herculanele.”, a precizat pentru expressdebanat.ro, primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

publicitate si promovare online banner maxagro