PDL: „Educația este cel mai mare eșec al guvernului!”

Înainte de începerea anului școlar, partidul aflat în opoziție acuză actuala guvernare de problemele pe care le suferă învățământul și care nu au fost rezolvate încă.

De la alocații mici la plata întârziată a abonamentelor pentru elevi și tăierea banilor pentru repararea școlilor, PDL și-a făcut o listă întreagă cu toate problemele care au fost promise să se remedieze, dar nu s-au rezolvat de către Guvernul Ponta. Drept urmare, PDL a ținut să sublinieze înainte de începerea anului școlar dificultățile din sistemul de învățământ, dificultăți care totuși sunt dintotdeauna. „Suntem destul de nepregătiți pentru începerea anului școlar. Politicile USL au crescut abandonul școlar, situația este dramatică în multe județe, mai ales din punctul de vedere al școlilor fără autorizație sanitară. Din fericire, Caraș-Severin stă puțin mai bine. Cu toate acestea, PDL afirmă că educația este cel mai mare eșec al Guvernului USL”, a declarat membra PDL Lenuța Ciurel, în cadrul unei conferințe de presă.

Supărarea PDL-ului este în special alocația copiilor, ce nu a fost mărită. Deși chiar și când acest partid era la putere alocația era la fel de mică, Lenuța Ciurel a explicat faptul că mărirea alocației nu era pe lista promisiunilor partidului său, însă s-a aflat pe lista celor de la USL. „PDL-ul nu și-a asumat mărirea alocației, însă a fost una dintre promisiunile USL, multele dintre cele care nu au fost îndeplinite. Printre acestea se mai numără numirea directorilor de școli fără concurs. PDL cere ca USL să își asume eșecurile”, a mai adăugat cadrul didactic.