[UPDATE] Paul Vasile și Nelu Popa intră cu buldozerul: „Am găsit în Reșița inclusiv străzi vândute! Au fost o serie de ilegalități uriașe, clădirile sunt 100% ilegale!”

Clubul Vintage și mai multe clădiri de birouri urmează să fie demolate! În locul lor va fi amenajată o pistă de biciclete și o alee de promenadă!

Primarul Nelu Popa și viceprimarul Paul Vasile au descoperit lucruri incredibile care s-au petrecut în centrul Reșiței, cu complicitatea mai multor instituții de control, motiv pentru care buldozerele vor demola tot ce s-a construit ilegal în ceea ce astăzi este o locație frumoasă a municipiului, cum nu sunt multe altele. Este vorba despre zona Penny, mai exact despre clădirile de pe malul Bârzavei, care, spun cei doi edili, ar fi fost ridicate fără niciun fel de autorizație. Tocmai din acest motiv, Primăria Reșița face acum demersuri pentru demolarea lor.

Dezvăluirile au fost făcute de Popa și Vasile ieri, în ședința Consiliului Local, în momentul în care au anunțat că pe locația fostului CET urmează să se ridice un mall. Consilierii PSD i-au adus aminte actualului primar că, în campania electorală, ar fi promis cu totul altceva reșițenilor pentru zona respectivă, dar și pentru terenurile care se întind până la supermarket-ul Penny, clubul Vintage și celelalte, de la Podul IGOR. „Există un PUD, un plan urbanistic de detaliu, ce face referire la zona CET, care a fost cumpărată de un investitor din Cluj. A demolat 90 la sută din ce era acolo și vrea să facă ceva. Eu vorbeam atunci de această zonă, dar și de zona Fântânilor, unde avem magazinul Penny. Am susținut că e o eroare să se modifice acel PUZ, pentru că acolo erau niște clădiri pe malul Bârzavei, unde în PUG era prevăzut să fie promenadă, piste de biciclete și așa mai departe. În acest PUD, pe partea de CET se respectă PUG-ul, în sensul că firma a achiziționat terenul de pe malul Bârzavei de la un privat și, culmea, podul de la CET. După ce le face, și podul, și promenada, și pista de biciclete sau drum de acces rutier, le cedează Primăriei gratuit. Așa ar fi trebuit să se întâmple și pe Fântânilor, dar nu s-a întâmplat!”, a explicat primarul Nelu Popa.

leader board 728 x 90 px

Chiar se demolează? Pentru promenadă?!

Pesedistul Valentin Lupșa i-a solicitat edilului să detalieze ce anume se va întâmpla cu clădirile de pe strada Fântânilor, mai exact, cele de pe malul Bârzavei, de lângă Penny. „Noi am sesizat Apele Române, Prefectura și alte organisme să se constate dacă PUZ-ul s-a modificat legal sau ilegal. Construcțiile acelea au fost făcute fără autorizație de construcție! Toate construcțiile de pe malul Bârzavei! Primăria Reșița a amendat acele construcții și le-a pus în vedere să respecte PUZ-ul, adică să le demoleze! În loc să fie demolate clădirile vechi, s-au făcut altele pe locul lor. Noi am făcut demersuri să vedem dacă lucrurile au fost făcute legal sau ilegal”, a dezvăluit primarul Reșiței. „Mi-ar părea rău să văd că se demolează niște clădiri în care se desfășoară activități comerciale pentru niște alei de promenadă. Ar fi păcat!”, a replicat Lupșa.

Reșița, vândută pe bucățele mici!

Intervenția consilierului PSD l-a înfuriat de-a dreptul pe viceprimarul Paul Vasile, care a lăsat să se înțeleagă faptul că buldozerele nu mai pot fi oprite, că ilegalitățile comise sunt mult prea mari ca să se mai poată face ceva acum. „În ultimele luni, am găsit în Reșița inclusiv străzi vândute! Pentru faptul că funcționează o clădire în condiții ilegale noi trebuie să ne însușim toate ilegalitățile?! În momentul în care construiești ceva fără autorizație de construire?! Cei care funcționează acolo sunt în chirie. Este un sacrificiu, dar vor investi în altă parte sau vor găsi alte spații. Au fost o serie de ilegalități uriașe pentru punerea în funcțiune a acelor clădiri. Nu ne putem asuma continuarea acestor ilegalități, nu putem închide ochii! Încet, încet, orașul ăsta se distruge, fiind vândut pe bucățele mici. Există niște activități acolo, dar clădirile sunt 100 la sută ilegale!”, a precizat Paul Vasile.

UPDATE, ora 10.50

Intențiile primarului Nelu Popa și ale viceprimarului Paul Vasile n-au rămas fără ecou. Omul de afaceri Valentin Armașu, proprietarul a tot ceea ce există astăzi pe platoul din zona Penny, a luat în râs declarațiile celor doi edili, dar l-a atins în același timp și pe fostul primar Mihai Stepanescu, care ar fi dorit pentru acel PUZ tradiţionalul „comision”. „Cum să dărâm clădirile?! Ele nu sunt construite ilegal. Ele există din 1970 și sunt intabulate. Dacă erau construite ilegal, nu le puteam intabula. Am tras canalizare, am făcut acele pavele cu acel gard ca să nu cadă cineva în apă. Nu era obligația mea, dar m-am gândit să nu se întâmple ceva, să cadă vreun copil. Dacă vor, scot astăzi pavelele și dărâm gardul. Singura problemă ar putea fi la Vintage, unde am construit în înălțime, dar nu am luat niciun metru de pământ, nici în stânga, nici în dreapta. Noi vom avea un proces și vom vedea ce spune instanța, nu ce spun primarul și viceprimarul”, a precizat Valentin Armașu pentru expressdebanat.ro.

Iritat de afirmațiile lui Nelu Popa, Armașu i-a recomandat primarului să fie atent în primul rând la ceea ce a construit el, la Reșița și Văliug, să ceară aplicarea legii cu prioritate pentru imobilele sale. „Până una-alta, eu am investit în Reșița, în timp ce, din toate investițiile lui de multimilionar, a făcut un bloc în paragină. Cine a construit fără autorizație, eu sau el?! Eu am autorizații, clădirile sunt intabulate, sunt din 1970 acolo, nu le-am construit eu. Nu au cum să mă oblige să le demolez. Să ajungă ei cu promenada acolo și le demolez singur sau le dau cadou orașului!”, a mai spus omul de afaceri.

Și ar mai fi ceva. Clădirile pe care Popa și Vasile le-ar vrea demolate sunt, cel puțin pentru moment, sub sechestru asigurator pus de procurori.