Paul Vasile: „Electrosistem e firma fostului viceprimar Crina!” Ioan Crina: „Vasile să îşi vadă de proximitatea lui!“

Viceprimarul Paul Vasile a şocat marţi asistenţa din şedinţa tehnică de la Primăria Reşiţa, când a afirmat că firma secundară din asocierea Hidroconstrucţia-Electrosistem este controlată de către fostul viceprimar al Reşiţei, Ioan Crina. Acesta îi răspunde la fel de dur.

Deja este cunoscut faptul că Ioan Crina are o firmă de construcţii care, în perioada cât a fost ales local, a fost gestionată de către fratele său. În şedinţa de ieri, viceprimarul Paul Vasile a surprins întreaga asistenţă când a avertizat că şi Electrosistem este tot firma fostului viceprimar cu atribuţii de primar. ”Să nu mai aud de asociat! Ştiţi cine este patron la această firmă, la Electrosistem? Fostul viceprimar, domnul Crina, este patronul!”, s-a adresat Vasile celor de la Hidroconstrucţia.

Discuţia a plecat de la starea deplorabilă în care se află Strada Valea Ţărovei, Octavian Barbu atrăgând atenţia că sunt gropi uriaşe şi că lipseşte cu desăvârşire o minimală semnalizare rutieră. Cei de la Hidroconstrucţia au fost acuzaţi că, deşi lucrările sunt finalizate de trei ani de zile, carosabilul nu este refăcut nici acum. ”Să uităm ce a fost, istoria e istorie, nu ştiu ce vi s-a promis şi cum aţi procedat. Dar acum Primăria Reşiţa nu vă mai tolerează! Poate că înainte s-a putut, s-au mai închis ochii, acum domnul Crina nu mai este, iar noi nu vom tolera ca drumul să rămână aşa. Trebuie să vă îndepliniţi obligaţiile contractuale”, a concluzionat viceprimarul Reşiţei.

Contactat de reporterii Express de Banat, consilierul judeţean Ioan Crina neagă orice legătură cu firma invocată de Paul Vasile. ”Eu știu firma Electrosistem, dar n-am nicio treabă cu ea, ce treabă să am eu? Colaborează Primăria cu ea. Din câte știu eu, e o firmă asociată, face lucrări electrice, în general, și îmi făcea mie lucrările electrice. Cei de acolo nu sunt niciun fel de rude cu mine. Dacă îmi dați o înregistrare cu el (cu declaraţia lui Paul Vasile – n.r.), o să îl dau și în judecată pentru afirmaţia asta! Prima dată să își vadă de proximitatea lui, în loc să mă acuze că aș fi făcut una sau alta! Cunosc 99% dintre firmele din Reșița și am avut colaborări pe linii electrice cu Electrosistem. Nu sunt acționar, n-am fost niciodată!”, declară Ioan Crina, fost viceprimar cu atribuţii de primar.

Mai mult, acesta sugerează că actuala administraţie încearcă să paseze propriile insuccese pe ”greaua moştenire” din mandatul precedent. ”Eu, când am fost primar interimar, am încercat, și demersurile nu erau departe de finalizare, ca toate refacerile în oraș să le facă secția noastră și să ia banii de la Hidroconstrucția, de la executantul lucrării. Deci dacă mâine vine cineva și face un șanț, pentru partea de refacere să încheie contract cu secția noastră și să facem noi. Ca să nu mai înjurăm pe nimeni. Aia mi se părea mie cea mai bună variantă. Pentru că o firmă care lucrează cu gaz nu știe să asfalteze, la fel una care lucrează cu energie electrică. Ar fi trebuit să stabilim niște prețuri pentru un metru pătrat de refacere. Și atunci omul știa să și-l bage în deviz. Așa mai și câștigam bani la buget. Orice conducere slabă, când vine la putere, o să caute nod în papură și o să dea vina pe greaua moștenire. Și până la urmă n-o să găsească nimic. Numai că o să treacă timpul și o să le astupe unii glasul și n-o să poată vorbi. Orice conducere bună vine cu un plan, se pune pe scaun și face treabă și, între timp, dacă găsește ceva rău, se duce la organele abilitate”, a mai spus Ioan Crina pentru Express de Banat.