Paul Purea: “Romeo Dunca este un om de probitate morală mică! Era mai naturală alianța PMP-PNL, dar eu a trebuit să votez cu PSD!”

Doctorul din Consiliul Județean Caraș-Severin recunoaște că a discutat cu omul de afaceri timișorean și cu PNL, dar spune că a explicat foarte clar tuturor că nu va trăda, că nu-l va vota pe Marcel Vela la șefia administrației județene!

Interesaţi să obţină majoritatea în Consiliul Judeţean Caraş-Severin, liberalii au încercat să bată palma cu UNPR, dar şi cu cei doi consilieri PMP, fără de care PNL-ului îi era imposibil să-l instaleze pe Marcel Vela în fotoliul de președinte. Şi, pentru că era vorba despre un consilier din partidul lui Traian Băsescu, liberalii au apelat la sprijinul unui om apropiat fostului președinte. ”Este adevărat că am fost căutat de domnul Falcă şi de domnii Vela sau Dunca, dar eu nu le-am spus că trădez, ci că decizia este la domnul Traian Băsescu. Le-am recomandat să discute direct cu el”, a explicat Paul Purea pentru expressdebanat.ro. Asta după ce a fost aspru criticat de Romeo Dunca.

Omul de afaceri afirmase că a discutat cu Paul Purea despre o majoritate în Consiliul Judeţean Caraş-Severin care să-i dea siguranța necesară continuării asocierii cu SC Nordica SA pentru derularea unui amplu proiect turistic, ce ar aduce investiţii de 500 de milioane de euro în Caraș-Severin. ”Nu am încredere în domnul Purea, care a înclinat balanța și pe care l-am cunoscut personal, dezamăgindu-mă profund. (…) În afară de Vela și consilierii care îl urmează, am început să cred și în domnul Tabugan. Vă spun și de ce. Pentru că imediat după alegeri, când încă nu era constituit Consiliul Județean, i-am prezentat povestea cu turcii, așa cum i-am prezentat-o de altfel și domnului Purea, i-am trimis copii după contracte și i-am spus că nu cred în PSD deoarece este reprezentat de Mocioalcă, iar dacă iese Mocioalcă, eu acest proiect nu îl mai continui. Am apreciat când, fără să stea prea mult pe gânduri, mi-a spus că dacă asta este șansa județului să exceleze în ceva, atunci el va sprijini prin votul său această investiție. Pentru că înainte de toate e în avantajul județului și a celor ce l-au votat. La fel a spus și Purea, doar că Tabugan a și făcut ce a promis… celălalt nu!”, a scris Romeo Dunca într-o scrisoare deschisă adresată Consiliului Județean.

leader board 728 x 90 px

Afirmaţiile omului de afaceri timișorean sunt puternic contrazise de Paul Purea. ”Domnul Dunca este de o probitate morală mică! Eu sunt foarte atent la aceşti investitori români şi mai ales la domnul Dunca, despre care mi-am pus întrebarea de ce are el nevoie de această asociere cu Consiliul Judeţean într-un proiect de 500 de milioane de euro, dar în care judeţul Caraş-Severin să vină cu nici 200.000 de euro?! Eu am discutat cu domnul Dunca, dar am explicat că nu voi trăda. Ei sunt supăraţi pe mine deoarece credeau că dacă eu aş fi votat cu Vela, la fel ar fi votat şi Mihai Bona, dar eu am votat cum mi-a cerut partidul. Cu domnul Băsescu am vorbit de două ori şi mi-a spus că, dacă aşa este protocolul, cu PSD, atunci aşa să votăm! Asta deşi eu cred că era mai natural ca PMP să se alieze cu partide de dreapta, ca PNL, dar protocolul a fost semnat cu PSD şi eu a trebuit să votez aşa!”, a explicat doctorul Paul Purea pentru Express de Banat, care spune că nu i-a promis nimic lui Romeo Dunca.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla culisele negocierilor cu Paul Purea și reacția virulentă a lui Romeo Dunca!