Paturile destinate bolnavilor de Covid-19 încep să se ocupe la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Un singur pacient este și vaccinat

Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara spun că există o creștere importantă a numărului de cazuri de Covid-19, iar paturile alocate acestor bolnavi încep să se ocupe. În secția de Anestezie și Terapie Intensivă mai este doar un loc, iar dintre pacienții infectați cu SARS-CoV-2 doar o singură persoană este vaccinată.

În total, este vorba despre 15 pacienți dintre care patru au dezvoltat o formă severă de boală și se află internați la ATI.

„A crescut numărul de cazuri atât în ceea ce îi privește pe pacienții care vin să se investigheze, a crescut numărul de pacienți internați pe secție. A crescut numărul de pacienți internați în secția de Terapie Intensivă și din păcate începe să crească și numărul deceselor. Este vorba despre 11 pacienți internați pe secție și patru pacienți la Terapie Intensivă. O singură persoană dintre cele patru, internate la Terapie Intensivă, este vaccinată, dar are peste 90 de ani și o serie de comorbidități, de afecțiuni cronice care au scăzut posibilitatea de stimulare imună astfel încât, deși era vaccinată, a făcut o formă critică de boală și este internată în Terapie Intensivă. Ceilalți trei pacienți și toți ceilalți pacienți internați în secție sunt pacienți nevaccinați, indiferent de vârstă, indiferent că au și alte comorbidități. Ei nu s-au vaccinat”, a declarat medicul Voichița Lăzureanu.

leader board 728 x 90 px

La Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara au fost alocate, pacienților infectați cu SARS-CoV-2, 25 de paturi. Cinci dintre acestea sunt în secția de ATI.

„Am avut perioade în care nu am avut niciun pacient nou depistat în județ. De aproximativ 10 zile vedem o creștere importantă, nu explozivă. Ceea ce credeam noi, că valul patru va veni doar din septembrie când încep școlile, când reîncepem serviciul, nu se va întâmpla. Cred că valul patru va veni mai repede”, a mai precizat medicul Voichița Lăzureanu.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 230 de cazuri Covid-19 în România dintre care cinci în județul Timiș. Potrivit datelor transmise vineri dimineața, 35 de persoane confirmate COVID-19 sunt internate în spitalele din județ, iar zece pacienți, la ATI.