Paturi, ventilatoare și stație de monitorizare pentru Spitalul Caransebeș

Cu toate că la nivel național numărul persoanelor infectate cu Sars Cov 2 a crescut alarmant, în municipiul Caransebeș situația stagnează în ultimele zile.

La Spitalul Municipal de Urgență situația se menține este sub control, astfel că în prezent 88 de pacienți sunt sub supraveghere medicală. Dintre aceștia 54 sunt confirmați cu Covid 19, iar restul, 34 la număr prezintă simptome și își așteaptă rezultatele. La această oră din cei 6 pacienți aflați pe Terapie Intensivă, tratamentul a dat randament pentru un pacient și a fost transferat pe sectorul de Covid pentru recuperare.

Mai mult, la cele 6 ventilatoare avute pe ATI se adaugă alte 5 aparate care au fost acordate de Ministerul Sănătății și care au ajuns în unitatea medicală în aceste zile. Astfel șansele la viață au crescut pentru bolnavii internați la Spitalul din Caransebeș, compartimentul de Terapie Intensivă având acum în dotare 11 ventilatoate din care la 5 sunt conectați pacienții aflați în stare gravă din cauza infecției cu coronavirus.


leader board 728 x 90 px

Lucrul cel mai îmbucurător este că, de la deschiderea anului școlar și până în prezent niciun copil nu a fost internat în spital cu Covid 19.

În altă ordine de idei Spitalului din Caransebeș i-au fost alocate de către Ministerul Sănătății în ultima lună 4 bucăți Doking Station cu 3 injectomate și infuzomat și o stație centrală de monitorizare cu 6 monitoare Philips și 10 paturi Linet.