Paturi pline la ATI în Caransebeș! Niciun vaccinat în stare gravă!

spital
untitled design set 970x90 px

Toate cele șapte paturi de la ATI, destinate pacienților COVID pozitivi, sunt ocupate, iar pentru alți doi bolnavi, medicii încearcă să găsească locuri libere în secțiile de Terapie Intensivă din țară. Din cei 77 de pacienți internați pe secții, mai bine de jumătate au nevoie de oxigen.

De la o oră la alta, situația este tot mai gravă și mai îngrijorătoare la nivelul Spitalului Municipal din Caransebeș, susține directorul medical al unității sanitare, dr. Loredana Liuba, din cauza creșterii alarmante a cazurilor de pacienți diagnosticați pozitiv la SARS-CoV-2 și a numărului mare de prezentări în urgență.

Medicul spune că numai astăzi, pentru trei dintre pacienții internați pe secții, se aștepta eliberarea unui pat la Terapie Intensivă în țară, având în vedere că, în Caraș-Severin, toate erau ocupate. „În momentul de față, avem șapte pacienți la ATI, iar pe secții sunt internați 77 de bolnavi, dintre care doi trebuie să ajungă pe o secție de Terapie Intensivă. De dimineață aveam trei pacienți de Terapie Intensivă, dar unuia am reușit să-i găsim un loc și astăzi îl vom trimite la Spitalul «Pelican» din Oradea. Deci mai rămân încă doi pacienți care au nevoie de Terapie Intensivă și nu am găsit în țară loc pentru ei până în momentul de față.”, ne-a declarat medicul Loredana Liuba.

publicitate ziar expresb 1000x100

Din cei 77 de pacienți internați la Caransebeș cu forme moderate și severe, 57 sunt pe oxigen. De altfel, mai precizează directorul medical, toți pacienții internați la ATI sunt nevaccinați.

Avem și pacienți vaccinați care sunt internați în spital, dar care au făcut forme ușoare, moderate, care nu au nevoie de oxigen. Sunt doar doi pacienți, dintre cei vaccinați, care au nevoie de oxigen în momentul de față, dar cu flux mic. Deci este clar și vizibil că numărul persoanelor vaccinate, care fac COVID, este mult mai mic, iar formele lor sunt ușoare. Nu am avut niciun pacient vaccinat care să ajungă pe Terapie Intensivă. Cei care au nevoie de Terapie Intensivă sunt nevaccinații! În ceea ce privește vârsta pacienților internați, aceasta este cuprinsă între 40 și 60 de ani, la ora actuală. De asemenea, avem opt pacienți suspecți, la care așteptăm să primim rezultatul testului PCR și avem și două mame pozitive care au născut fără probleme la noi, iar copiii au fost testați, sunt negativi. Mamele sunt ținute în zona noastră de COVID, supravegheate atent în continuare, la fel și nou-născuții. Momentan, mamele au stare generală bună, cu forme ușoare.”, a concluzionat Loredana Liuba.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/