Patru milioane de euro pentru serviciile medicale din Caransebeș! Mii de pacienți înlocuiesc Timișoara cu orașul vecin

Municipiul Caransebeș a primit o finanțare consistentă pentru modernizarea serviciilor pe care medicii le oferă pacienților. În plus, administrația locală din orașul de pe Timiș și Sebeș explică faptul că, odată cu dotarea cu aparatură a spitalului, și condițiile de găzduire ale pacienților se îmbunătățesc.

Proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea activităților de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală și TBC în Spitalul Municipal Caransebeș” a intrat într-o nouă fază, dupa ce Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a acceptat cererea de finanțare depusă în urmă cu doi ani de municipalitatea de pe Timiș și Sebeș.

Potrivit primarului Marcel Vela, în perioada imediat următoare se vor verifica toate aspectele din proiectul tehnic și compatibilitatea lor cu realitățile din teren, o procedură necesară înaintea aprobării finanțării efective. ”Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, personal, domnul ministru Eduard Hellvig ne-a anunțat că s-a aprobat trecerea unui proiect la care noi ținem foarte mult. Prin acest proiect intentionăm să îmbunătățim, într-un timp foarte scurt, calitatea infrastructurii și a serviciilor de asistență medicală din Caransebeș și localitățile învecinate, adică 198 de localități de pe o suprafață totală de peste 8.500 de kilometri pătrati”, a precizat Marcel Vela, primarul orașului Caransebeș.

Servicii de talie europeană

Proiectul are o durata de implementare de un an și o valoare totală de aproape 4 milioane de euro, fondurile europene urmând să fie folosite pentru 4 noi servicii medicale: rezonanță magnetică nucleară, angiografie coronariană sau periferică, mamografie digitală și radiografie dentară. „Este vorba de achiziționarea a 13 echipamente medicale de înaltă tehnologie, care vor reduce timpul de diagnosticare și de intervenție pentru a salva vieți cu circa 85 la sută din timpul care e acum necesar, cu aparatura și dotările pe care le avem în prezent. Evident, mai sunt prevăzute și finisaje la săli din spital și la interioare, o reorganizare de spații și reabilitări de instalații sanitare, electrice, de climatizare, astfel încât serviciile de cazare pentru pacienți să se îmbunătățească”, a explicat edilul-șef al municipiului Caransebeș.

Acesta consideră că, odată finalizat, proiectul va fi mai mult decat util pentru locuitorii din întreg Banatul Montan care nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la Timisoara pentru astfel de servicii medicale de calitate.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/