Încă o șansă pentru BAC!

Cei care au picat examenul în luna iulie mai au o șansă de promovare în august, însă trebuie să se grăbească. Astăzi este ultima zi în care se mai pot înscrie pentru această sesiune.

Astăzi e ultima zi în care cei aproape 2400 de elevii cărășeni care nu au promovat bacalaureatul anul acesta se mai pot înscrie pentru sesiunea din toamnă. Potrivit calendarului de desfășurare a examenului, probele vor debuta pe 20 august cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală la limba română, iar probele scrise vor începe pe data de 27 august. Pe 5 septembrie, toți cei care vor participa la examen vor afla dacă au reușit să îl promoveze.

”Conform estimărilor noastre, ar trebui să avem aproximativ 2.400 de candidați, avându-i în vedere pe cei absenți din prima sesiune, pe cei eliminați și pe cei care nu au promovat. Mai au dreptul să se înscrie la acest examen, fără taxă, candidații care s-au prezentat în cel mult două sesiuni. De asemenea, candidații care au participat, dar nu au promovat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoașterea unora dintre probele promovate în anii menționați, în conformitate cu metodologia în vigoare”, a spus inspectorul Ion Chiosa.

Ca o măsură de viitor, liceele cu rezultate slabe la examenul de bacalaureat vor fi transformate în şcoli gimnaziale. Cel puţin, asta este ideea ministrului Educaţiei, după ce la mai multe unităţi de învăţământ nici măcar un candidat n-a obţinut notă de trecere la bacalaureat. Directorii liceelor vizate nu sunt, însă, de acord cu această măsură.