Patru cadre didactice din Reşiţa şi Moldova Nouă, depistate pozitiv cu SARS Cov-2. Numărul unităţilor de învăţământ în Scenariul roşu ajunge la 15

Dacă, la sfârșitul săptămânii trecute, ISJ Caraș-Severin anunța un număr de 11 unități de învățământ nevoite să aplice modul de predare online, ca urmare a respectării Scenariului Roșu, astăzi, încă patru unități școlare intră sub incidența aceluiași Scenariu, cazurile de infectare cu noul coronavirus vizând două cadre didactice și un elev de la Școala Gimnazială Nr.2 Reșița, cursurile online fiind valabile a se desfășura și în cadrul Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, precum și în școlile arondate: Școala Gimnazială „Alexandru Moisi”, Şcoala Gimnazială „Sofia Arcan”, aici fiind depistate pozitiv alte două cadre didactice.

Conform situației actualizate, iată care sunt școlile din Caraș-Severin aflate sub incidența Scenariului 3:

– comuna Gârnic: Școala Gimnazială Gârnic; Grădinița cu Program Normal Gârnic; Școala Gimnazială Padina Matei; Grădinița cu Program Normal Padina Matei;

leader board 728 x 90 px

–  comuna Lupac: Grădinița cu Program Normal Clocotici; Școala Gimnazială Clocotici;

– comuna Văliug: Școala Gimnazială „Petre Sava Băleanu”; Grădinița cu Program Normal Văliug;

– municipiului Reșița: Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”; Colegiul Național „Mircea Eliade”; Colegiul Național „Traian Lalescu”, Școala Gimnazială Nr.2;

– oraș Moldova Nouă: Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”; Școala Gimnazială „Alexandru Moisi”; Şcoala Gimnazială „Sofia Arcan”.

Șase din cele 15 unități de învățământ aplică Scenariul roșu din pricina cazurilor confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la elevi sau cadre didactice, în timp ce nouă dintre acestea – din cauza ratei incidenței cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori în localitate.

În prezent, dintr-un total de 409 unități de învățământ aflate pe raza județului Caraș-Severin, 269 dintre acestea vor funcționa pe Scenariul verde, 121 de școli și patru cluburi ale elevilor funcționează pe Scenariul galben, iar un număr de 15 școli vor funcționa pe Scenariul roșu, tot sub incidența Scenariul 3 fiind alte 22 de clase.

Totodată, reprezentanții ISJ au prezentat și situația cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 în școlile din Caraș-Severin. Prin urmare, de spitalizare au avut nevoie două cadre didactice și un număr de două persoane din cadrul personalului auxiliar și nedidactic. Alți 29 de elevi se află în izolare la domiciliu/carantină, în timp ce numărul cadrelor didactice în acest caz se conturează în jurul cifrei 19, din care șapte au ales să predea online, și 12 să intre în concediu medical, la fel cum au ales alte trei persoane din cadrul personalului nedidactic.

În Caraș-Severin, 6.078 elevi participă la cursuri exclusiv online.

Sursa foto principal: formaremedicala.ro.