Recentele măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în contextul COVID-19 generează un nou val de incertitudine, planurile tinerilor care doresc să se căsătorească sau să celebreze momente importante din viață fiind date peste cap, la fel și cele ale operatorilor economici care activează pe acest segment, recuperarea pierderilor înregistrate în acest an de către patronii sălilor de evenimente reprezentând un scop tot mai greu de atins.
Chiar dacă începând cu 1 septembrie autoritățile au decis să mărească numărul persoanelor care pot participa la o nuntă, un botez sau la un alt eveniment privat (maximum 50 de persoane pentru evenimentele private organizate în interior și cel mult 100 de participanți în cadrul evenimentelor planificate să se desfășoare în aer liber), explozia raportărilor persoanelor infectate cu SARS Cov-2 din ultima perioadă ar putea schimba datele problemei. În acest sens, șeful DSU a puctat la începutul săptămânii: „Se vor interzice evenimentele precum nunți, botezuri în zonele în care incidența este mai mare de 1.5, la mia de locuitori, în ultimele 14 zile”.
În ciuda faptului că, de la începutul pandemiei, orașul Moldova Nouă nu s-a clasat în rândul celor fruntașe în privința cazurilor de infectare cu noul coronavirus, iată ce declară unul dintre patronii sălilor de evenimente de pe raza UAT vizavi de posibilitatea unei incidențe mai mari de 1.5 la mia de locuitori:
„Nunțile, în pandemie, s-au rezumat la bani pierduți, amânări și incertitudine. Cele mai multe cupluri au hotărât să amâne fericitul eveniment pentru 2021. Este foarte greu, dar trebuie să respectăm legea. Dacă va fi nevoie, vom amâna din nou evenimentele programate în această perioadă până când situația va permite reluarea lor. Sănătatea oamenilor este fără doar și poate trecută pe primul plan, însă în ceea ce ne privește pe noi, agenții economici, care operăm de acest segment, cred că vor trece câțiva ani buni până vom cunoaște normalitatea din punct de vedere economic”.
Sursa foto principal: protv.md.