Patronii C+C au scăpat de cătușe! Campionii evazioniști au stat în arest mai puțin de 24 de ore!

Claudiu Cocora şi Lucian Orel, cei doi administratori ai firmei C+C, au fost reținuți ieri pentru 24 de ore, dar astăzi nu au mai ajuns în fața instanței cu propunere de arestare preventive!

Campionii calității, așa cum s-au autointitulat, au fost încătușați în urma perchezițiilor de ieri, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Organele de cercetare penală vorbesc despre un prejudiciu de 3,6 milioane lei. Asta, doar în primă fază! După ce și-au petrecut noaptea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Caraș-Severin, Cocora și Orel au revenit astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Au stat din nou față în față cu procurorul de caz și l-au convins că nu s-ar impune arestarea lor preventivă. Procurorul a dispus față de aceștia luarea măsurii controlului judiciar. Pe o perioadă de 60 de zile!

C+C se recomandă a fi unul din cei mai mari producători de mezeluri din vestul țării, cu o producție de preparate din carne de peste 25 tone/zi. În prezent, C+C deține 12 magazine în municipiul Reșița și șase depozite în țară (Brașov, București, Cluj, Craiova, Pitești, Timișoara). Firma are aproape 600 de angajați. Procurorii susțin că aceștia încasau o parte din salarii fără ca banii să fie declarați, fiscalizați, astfel că bugetul de stat a fost fraudat cu sume uriașe.

„Din cercetări a reieşit că reprezentantul a două firme, cu obiect de activitate producţia, distribuţia şi comercializarea de produse alimentare, în perioada 2011-2015 nu ar fi declarat integral obligaţiile salariale aferente celor aproximativ 583 de angajaţi ai societăţilor comerciale. Cel în cauză ar fi acordat, lunar, între 500 şi 1.000 de lei fiecărui angajat, suplimentar faţă de salariul minim pe economie înregistrat în contractul de muncă şi încasat pe cardul bancar, fără a evidenţia aceste sume în contabilitatea firmelor. Reprezentantul societăţilor ar fi fost sprijinit în realizarea activităţii infracţionale de alte 5 persoane, dintre care 4 angajaţi ai celor doi agenţi economici, prin care s-ar fi realizat activitatea infracţională”, se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Caraș-Severin.