Patrimoniul cărășean, în expoziție la muzeul din Roma

afis expo muzeu resita
Mall 1000x100 untitled design set 970x90 px

Piese din colecția muzeului reșițean sunt expuse în cadrul unei expoziții internaționale, care își are vernisajul astăzi la Muzeul Național din Roma.

Muzeul Banatului Montan din Reșița este prezent la expoziția „Dacia l’ultima frontiera”, dedicată civilizației geților și dacilor, a celei romane, precum și a primilor migratori în acest spațiu, coordonată de Muzeul Național de Istorie a României. Expoziția va fi vernisată astăzi, 20 noiembrie, la Museo Nazionale Romano (Muzeul Național din Roma).

publicitate online in ziar Express de Banat

Expoziția prezintă peste 1.000 de piese din 46 de instituții muzeale din România și promovează patrimoniul național în contextul aniversării a 150 de ani de la înființarea primei agenții diplomatice românești în Italia.

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Muzeul reșițean participă la această expoziție internațională cu piesele din «Tezaurul de la Drencova». Este vorba despre un depozit de 12 piese din bronz datate în secolul VII înainte de Hristos, care reprezintă piese de centură –partea superioară a unei teci de sabie, verigi duble, saltaleoni, brățară- descoperite la Drencova, comuna Berzasca, cu ocazia construirii drumului național de pe malul Dunării, la începutul anilor 70. Expoziția poate fi vizitată până în aprilie 2024”, transmite Livia Magina, managerul Muzeului Banatului Montan din Reșița.

untitled design set 970x90 px