Patrimoniul Bocșei, ca o plimbare prin istorie

bocsa patrimoniu

Bocșa marchează Zilele Europene ale Patrimoniului prin vizite la obiectivele orașului și prezentări de carte.

Parcul gării Bocșa Montană și ansamblul aceleiași gări, ambele datând din secolul XIX, ansamblul stăvilar și canalul de aducțiune sau turnul pentru alimentarea furnalului, toate datând din secolul XVIII, sunt doar o parte dintre obiectivele orașului incluse pe lista monumentelor istorice. Anul acesta, orașul marchează cea de-a 32 ediție a Zilelor Europene ale Patrimoniului printr-un tur ghidat la aceste obiective. Nu oricum ci pe bicicletă, în cadrul unui eveniment prezentat de istoricul Mihai Vișan. Pasionații de istorie locală sunt de pe acum invitați la turul ghidat programat sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 11:00.

Evenimentul continuă a doua zi, de la ora 12:00, la Biserica Ortodoxă „Sf. Nicolae”, un alt monument al orașului construit în secolul XVIII. Preotul Ionel Ferciug va prezenta istoricul lăcașului de cult, după care va fi prezentată cartea „Cuvântul, potecă spre cer” a Roxanei Novacovici. Evenimentul se desfășoară sub genericul „Bocșa, cultură și credință”, proiectul fiind inițiat de Biblioteca „Tata Oancea” și derulat în parteneriat cu Primăria Bocșa, Liceul „Tata Oancea”, școala gimnazială nr. 1, Biserica Ortodoxă „Sf. Nicolae” și Centrul de Tineret „Sf. Stelian”.

Ca o prefață a evenimentului de la final de săptămână, miercuri de la ora 12:00, biblioteca bocșeană găzduiește prezentarea cărții-album „Oțelu Roșu – Valea Bistrei, viziuni” coordonată de Gheorghe Jurma și Erwin Țigla. Evenimentul va fi moderat de Gabriela Șerban și va cuprinde și o expoziție de pictură a artistului bocșean Nik Potocean.

afis excursie bocsa

Zilele Europene ale Patrimoniului, marcate la Bocșa în zilele de 21 și 23 septembrie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/