Patinoarul din Govândari va fi readus la viață, după mai bine de 25 de ani de la închiderea sa!

patinaj

Vești bune pentru iubitorii patinajului. Fostul patinoar din Lunca Bârzavei, lăsat în paragină de autorități, va fi reabilitat și deschis pentru reșițeni.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Reșița de marți, 22 noiembrie, primarul Ioan Popa a anunțat că patinoarul aflat în imediata vecinătate a Complexului Sportiv „Francisc Vaștag” din Govândari a intrat în patrimoniul municipalității.

„Vreau să vă dau o informație importantă. A fost ședință de Guvern săptămâna trecută și pe ordinea de zi a figurat și cedarea patinoarului din Govândari, de la Ministerul Sportului către Primăria Reșița. Un proces care a durat trei ani de zile, un proces lung și greoi, dar am reușit să intrăm în posesia patinoarului care este închis de peste 25 de ani.”, a spus Ioan Popa.

Edilul a mai precizat că pentru redeschiderea patinoarului este nevoie de investiții serioase, pentru care se vor căuta fonduri din surse externe. Ioan Popa speră ca demersurile municipalității în această direcție să fie cât mai rapide, pentru ca reșițenii să se bucure de noua investiție chiar de iarna viitoare.

„Vom identifica acum și sursele de finanțare necesare pentru el. Să vedem de unde vom scoate și banii necesari pentru a-l face frumos, pentru a ne putea întâlni pe el. Iarna asta nu mai apucăm, dar sperăm ca iarna viitoare să ne putem folosi de el. Există niște suprafețe mai noi, avem niște modele de prin Austria și Elveția, pe care se poate patina și pe timpul verii, și i-am rugat pe colegii mei să vadă despre ce este vorba mai exact.”, a mai spus edilul Reșiței.