Pastor baptist: „Se exagerează când se spune că majoritatea cazurilor de coronavirus pornesc din biserici”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Pastorul Ionel Tuţac, fost preşedinte al Comunităţii Baptiste Timişoara, face apel la precauţie odată cu apariţia a tot mai multe focare de coronavirus în ţară, în preajma bisericilor. Respectarea normelor de igienă personală, dezinfecția, purtarea măştii şi păstrarea distanțării fizice sunt reguli de bază, de care trebuie să ţină seama toţi cei care vizitează lăcaşurile de cult, indiferent de cult, indiferent de confesiune.

Totodată, pastorul Biserii Baptiste ,,Harul” din Lugoj spune că este deplasat să se afirme că majoritatea cazurilor de infectare cu noul virus pornesc din biserici şi dă exemple concrete de diferite companii şi instituţii unde au izbucnit adevărate focare.

,,Fără îndoială că bisericile reprezintă comunităţi în care se adună mulți oameni. Din punctul meu de vedere se exagerează când se spune că majoritatea cazurilor pornesc din biserici. Lugojul este un caz concret, unde la compania Hella sau la pompieri au pornit cazuri de genul acesta. Apoi putem continua cu Făgetul sau cu Gottlobul. Cred că trebuie să fim precauţi, să insistăm cât mai mult pe respectarea regulilor, să-i informăm cât mai mult pe oameni, să le readucem aminte de riscul care există. În biserica în care slujesc am respectat încă de început regulile destul de strict”, a declarat Ionel Tuţac pentru Express de Banat.

Pastorul a venit şi cu o altă ipoteză. Tuţac spune că de cele mai multe ori virusul nu a fost luat din biserici, ci adus din alte părţi în lăcaşe de cult de către oameni care poate nici nu aparţin acelei comunităţi, ci vin în vizită.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„În biserici, indiferent de confesiune, vin şi oameni care nu sunt neapărat parte a acelor comunităţi. Sunt unii care vin în vizită, alţii din curiozitate şi e posibilil, dacă sunt infectaţi, să răspândească mai departe. Din ce am stat de vorbă cu alţi colegi, virusul nu a fost luat din biserică, ci din alte părţi şi adus în biserică. Deci nu lăcaşul de cult a fost locul în care a apărut virusul, ci a fost adus din altă parte”, a mai spus pastorul Bisericii Baptiste ,,Harul” din Lugoj.

Fostul preşedinte al Comunităţii Baptiste consideră că, uneori, oamenii legii fac şi exces de zel în biserici şi dă exemplu concret Biserica Betel din Timişoara, care ar fi fost asaltată aseară de poliţişti şi jandarmi în mod nejustificat. Acesta explică toată întâmplarea.

,,Biserica Betel din Timişoara a cerut de la Primărie un teren undeva afară. S-au respectat toate regulile şi au venit aseară Poliţia şi Jandarmeria. S-a confundat un serviciu religios cu o procesiune religioasă. Legea spune că avem dreptul ca biserică să ne închinăm şi afară, respectând regulile. Vorbind cu pastorul de acolo, am înţeles că s-a respectat distanţa de un metru şi jumătate, toţi au purtat mască, inclusiv afară. Dar Poliţia a venit în forţă şi a perturbat tot ceea ce s-a întâmplat acolo, spunând că îi amendează pe toţi, asta în condiţiile în care era un serviciu obişnuit al unei biserici. Din spusele pastorului Bisericii de la Betel a fost un abuz al poliţiei. Până la urmă şi-au cerut scuze, nu au dat niciun fel de amendă. Dar vă daţi seamă ca atunci când coboară atâta poliţie şi jandarmerie din maşini oamenii se sperie şi sunt puşi într-o situaţie delicată şi neplăcută”, a conchis Ionel Tuţac.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/