Paştele, în stil tradiţional la Moldova Nouă

Locuitorii oraşului de la malul Dunării se pregătesc din nou de sărbătoare. De la mic la mare, îmbrăcaţi în costume populare, oamenii din Moldova Nouă vor da startul unei noi ediţii a tradiţionalului „Bal de Sfintele Paşti”, un eveniment organizat de Casa de Cultură Moldova Nouă, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Moldova Nouă.

Ca în fiecare an, momentul tradițional va avea loc în Boșneag, zona parcului Casei de Cultură, duminică, 19 aprilie, şi luni, 20 aprilie, începând cu ora 16.00, de bunăstarea celor prezenți ocupându-se interpreții: Lăzărică Imbrescu, Ramona Faur, formația Banat Express, Vanesa Jarja, Ion Alexandrescu și formația.

„Evenimentul va promova și în acest an tradiția strămoșească a costumelor populare, motiv pentru care vă invităm în prima zi de bal să îmbrăcați un astfel de costum și să facem, împreună, cea mai mare horă pe care a văzut-o comunitatea noastră.”, transmite directorul instituţiei culturale de la Dunăre, Dorin Tismănariu.

Nu uitați! Duminică și luni (19-20 aprilie, începând cu ora 16.00), zona din fața instituției culturale din Boșneag vă așteaptă să petreceți Paștele într-o atmosferă de zile mari!

În cazul extinderii epidemiei de coronavirus, primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, ia în calcul şi posibilitatea anulării acestui eveniment, chiar dacă acest lucru „nu va fi pe placul comunității, dar va genera siguranță la nivel de comunitate, interesul nostru fiind acela de a proteja Moldova Nouă în eventuale cazuri de coronavirus”.