Pasionații de matematică din Lugoj se pregătesc în Centrul de Excelență

matematica pentru juniori
timisoara capitala 2023

Lugojul are tradiție în matematică, iar elevii din municipiu sunt pregătiți să facă performanță.

La Școala Gimnazială Nr. 4 din Lugoj au demarat primele activități din acest an școlar în cadrul Centrului de Excelență organizat prin proiectul „Matematica pentru juniori”,  destinat elevilor din clasa a IV-a.

Proiectul, ajuns la a XII-a ediție, își propune să selecteze elevii din clasele a IV-a, capabili de performanță la disciplina matematică, să dezvolte un sistem de pregătire performant în cadrul unui centru de excelență pentru a le oferi oportunitatea participării la competiții matematice de înalt nivel.

Unitățile de învățământ lugojene partenere implicate în proiect sunt: Școala Gimnazială Nr. 2, Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, Școala Gimnazială „Anișoara Odeanu”, Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu”, Liceul Teoretic „Harul” și, în calitate de organizator, Școala Gimnazială Nr. 4.

Cuib de vise 1000x100

Pregătirea elevilor în cadrul Centrului de Excelență are loc bilunar, în perioada 10 noiembrie 2023 – 5 aprilie 2024, cu sprijinul cadrelor didactice din școlile partenere, precum și al profesorilor de matematică de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj, Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” Lugoj și de la liceele din Timișoara, sub coordonarea metodică a profesorului Sebastian Gheorghiță (responsabil Cerc Pedagogic Matematică, zona Lugoj), de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj și a prof. director Monica Ianculescu de la Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj. Finalizarea proiectului va avea loc în data de 26 aprilie 2024, prin organizarea  concursului „Matematica pentru juniori”.

Anul acesta s-au înscris  la pregătirea din cadrul Centrului de Excelență un număr de 64 de elevi din școlile din Lugoj, fiind îndrumați de un colectiv excepțional de profesori. „Antrenorii” primei întâlniri au fost Vasile Pauliș și Marius Huțan, profesori la Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj. Coordonatorii Centrului de Excelență sunt și în acest an prof. Ana-Maria Petrescu și Judit Schropp, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Lugoj.