Pași înspre un viitor verde la Caransebeș!

caransebes

Municipalitatea de pe Timiș și Sebeș pregătește documentația pentru modernizarea și optimizarea rețelei de transport în comun, prin achiziționarea de vehicule electrice, precum și pentru amenajarea mai multor kilometri de piste pentru bicicletă.

Primăria Caransebeș încurajează mersul pe bicicletă și se orientează înspre autoturisme nepoluante, prietenoase cu mediul. Finanțarea pentru amenajarea traseelor pentru bicicletă și a trei vehicule electrice ar urma să fie atrasă prin Programul Operațional Regional (POR).

Avem în vedere amenajarea a 25 de kilometri de piste pentru bicicletă, pe trei trasee principale: unul va conecta cartierul Pipirig cu Balta Sărată, un altul pornește tot din Pipirig și merge până în Parcul Teiuș, pe Strada Tudor Vladimirescu – Strada Gării, și se oprește la actuala pistă din Parcul Teiuș, iar celălalt traseu va conecta Parcul Teiuș cu Strada Muntele Mic și se va opri la centura de ocolire a orașului. De asemenea, tot cu fonduri europene, intenționăm să dotăm municipiul cu trei vehicule electrice, două microbuze și un autobuz. Documentația pentru acest proiect integrat urmează să fie gata în această primăvară, după care așteptăm să se deschidă axa pe POR pentru a putea depune proiectul spre finanțare.”, ne-a spus Liviu Jigoria-Oprea, directorul Serviciului de Proiecte Europene din cadrul Primăriei Caransebeș.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Liviu Jigoria-Oprea mai spune că municipalitatea de pe Timiș și Sebeș  are în vedere și accesarea Planului Național de Redresare și Reziliență, care urmează să se deschidă în luna aprilie, tot pentru accesarea de fonduri europene în vederea achiziționării de mijloace de transport în comun nepoluante.

publicitate si promovare online banner maxagro