Pași înainte pentru predarea istoriei Revoluției de la Timișoara în școlile din România

Deputatul liberal de Timiș Marilen Pirtea a depus la Parlamentul României propunerea legislativă privind introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului „Istoria Revoluţiei de la Timişoara din 1989 şi a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”.

Potrivit documentelor depuse la Parlament, cadrele didactice care vor preda acest curs vor putea beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate, în cadrul cursurilor universitare specializate. În următoarele 6 luni sau cel mult până la începerea anului școlar 2022-2023, Ministerul Educației va elabora un ordin de ministru care va cuprinde decizia de introducere a noii discipline, programa școlară și manualele care vor fi utilizate la clasă. De lecțiile despre Revoluție vor beneficia elevii din clasele de liceu și școlile profesionale.

„Nepăsarea poate fi combătută, schimbarea poate fi realizată prin responsabilitate și perseverență. Am promis depunerea proiectului de lege pentru predarea istoriei Revoluției de la Timișoara din 1989. Astăzi, 23 decembrie 2021, am înregistrat în circuitul legislativ Proiectul de Lege privind Introducerea în curricula școlară de liceu a cursului Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România. Am formulat acest proiect ca pe o datorie de onoare, în urma consultărilor cu asociațiile de revoluționari. Pentru inițierea proiectului voi solicita susținerea colegilor deputați, fie că reprezintă Timișul, Bucureștiul sau oricare altă circumscripție.”, a spus deputatul Marilen Pirtea.

Inițiativa legislativă a fost depusă la Camera Deputaților și poate fi consultată aici.