Pași importanți pentru redeschiderea activității pe Aeroportul Caransebeș. Gabriel Olariu – acționar majoritar!

Din aceste zile, acționar majoritar al SC Aeroportul SA este omul de afaceri Gabriel Olariu din Lugoj, care de peste un an derulează un lung proces de reorganizare și dezvoltare a aeroportului de la Caransebeș, lăsat în adormire după ce s-a închis unitatea militară de aviație în 2001.

Pentru că tentative de dezvoltare au mai fost, unele societăți comerciale având chiar un contract pe termen lung de concesiune cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Gabriel Olariu a dorit să continue dezvoltarea aeroportului. A vorbit inclusiv despre faptul că la Caransebeș s-ar putea organiza un centru cargo unde să aterizeze avioanele de marfă de dimensiuni medii și chiar să se înființeze o firmă de dezmembrat avioane ieșite din uz de la care se pot recondiționa și folosi piesele de schimb. Însă prima sa promisiune, cea de înființare a unui liceu tehnic privat de aviație, este deja realizată.

În aceste zile am finalizat de înregistrat acțiunile cumpărate de mine la licitație de la lichidatorul judiciar care se ocupă de SC Aeroportul Caransebeș SA și pot să spun că acum sunt acționar majoritar, pentru că dețin 74% din acțiuni. Eu îmi doresc să invit ca din Consiliul de Administrație al aeroportului să facă parte și doi membri propuși de Consiliul Județean Caraș-Severin pentru o transparență totală, astfel că o să înaintez această propunere în scris conducerii instituției.”, ne-a declarat omul de afaceri Gabriel Olariu.

Acționarul majoritar a ținut să precizeze că Aeroportul Caransebeș este de interes public, astfel că fiecare etapă în dezvoltarea sa este deosebit de importantă.