Fostul primar al orașului Bocșa, Mirel Pascu, e trimis în judecată de DNA alături de foștii parlamentari de Caraș-Severin, Luminița Jivan și Ionuț Chisăliță, pentru că ar fi urmat să ocupe o funcție în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara din cauza exercitării influenței politice.
Pascu a admis în fața organelor de cercetare penală că a așteptat de la partid, în urma rezultatelor bune pe care PSD le obținuse la alegeri în Caraș-Severin, propulsarea într-o funcție importantă. A spus-o cu nonșalanță, bazându-se pe regula nescrisă potrivit căreia când se schimbă puterea, se schimbă aproape fiecare director sau directoraș. Așa cum s-a întâmplat mai mereu și cum se întâmplă și astăzi. Exemplele inspectorilor școlari, ale atâtor instituții publice și chiar împărțirea televizată a funcțiilor de prefect și subprefect în fiecare județ exclusiv pe criterii politice sunt mai mult decât elocvente.
Mirel Pascu a recunoscut că, în vederea promovării sale în funcție, a solicitat și primit sprijin politic. I-a nominalizat pe Luminița Jivan, președintele PSD Caraș-Severin la acel moment, și pe Ionuț Chisăliță, secretarul general al filialei județene PSD. Pascu le-a spus procurorilor că e un fenomen generalizat, că e o practică obișnuită și prezentă la toate partidele, că e firesc să fii răsplătit de partid cu o funcție importantă. În cazul său, șef al Departamentului Juridic în cadrul DRDP Timișoara, el având rezultate meritorii în campania electorală. În plus, are și pregătirea necesară pentru a ocupa funcția respectivă. DNA spune însă că astfel de practici sunt incriminate de legea penală și l-a trimis pe Mirel Pascu în sala de judecată.
Acolo vor da explicații și Ionuț Chisăliță, și Luminița Jivan. Cei doi susțin că nu și-au exercitat în niciun fel influența pentru promovarea lui Pascu într-o funcție de conducere în cadrul DRDP, motivând că funcția politică în partid nu oferă posibilitatea numirii cuiva în vreo instituție de stat. Luminița Jivan a precizat că i-a acordat toată susținerea colegului de partid în ocuparea unor funcții politice, nu în cadrul DRDP.
Procurorii DNA au stabilit cu totul altceva, motiv pentru care cei trei sunt trimiși în judecată, dosarul aflându-se de aproape jumătate de an pe Cameră Preliminară, fază în care se pun în discuție tot felul de excepții. Acest dosar ar fi trebuit să fie un semnal de alarmă și pentru actuala putere. Ar fi trebuit! În realitate, nu s-a schimbat nimic în sistemul de ocupare a funcțiilor publice. Nimic în afară de culoarea politică și numele celor care râvnesc la funcții importante în instituțiile de stat!