Pasajul Solventul, finanțare de 43 milioane lei de la Guvern. Primăria a semnat contractul

pasajul solventul

Primăria Timișoara anunță că a semnat contractul de finanțare, în valoare de 43 milioane lei, pentru realizarea pasajului Solventul și cu bani de la Guvern, prin Programul „Anghel Saligny”. Fritz anunță că banii nu sunt suficienți, astfel că se caută surse de finanțare suplimentare.

Primăria Timișoara beneficiază de finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin fondul „Anghel Saligny”, pentru realizarea pasajului inferior Solventul. Contractul de finanțare a fost semnat joi și are o valoare de 43 de milioane de lei.

Sper că banii vor veni foarte repede pentru că Solventul este unul din marile proiecte de infrastructură din oraș, proiect care va conecta mai bine cetățenii din vestul Timișoarei și va reduce din traficul care acum trece prin zona centrală sau pe la Jiul. Pasajul beneficiază de un aport financiar și de la București și, în același timp, căutăm surse de finanțare suplimentare. Lucrările merg înainte și facem eforturi din bugetul local pentru a-l susține. Acesta este esențial pentru a deschide întreaga zonă de vest a Timișoarei și va uni Calea Bogdăneștilor de strada Gării și, ulterior, de bulevardul Dâmbovița”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Investiția cuprinde un drum care subtraversează liniile de cale ferată și include o linie dublă de tramvai, piste de bicicletă, trotuare și două benzi pe sens pentru carosabil. De asemenea, la intersecția cu strada Gării se va realiza un sens giratoriu, care-l va înlocui pe cel existent.

Valoarea de cofinanțare din bugetul local este de 89 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar valoarea totală a proiectului este de 132 de milioane de lei, cu TVA inclus.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/