Pasajul Slavici-Polonă din Timișoara, construit în 1982, va fi reabilitat. A fost semnat contractul de proiectare

Primarul Dominic Fritz a semnat contractul de proiectare pentru reabilitarea pasajului Slavici-Polonă, una dintre construcțiile inginerești abandonate ale municipiului, care însă asigură legături rutiere importante. 

În prezent, circulația pe pasaj este restricționată din cauză că este într-o stare avansată de degradare.

„Zona Polonă a fost ignorată mulți ani și trebuia demult ca Primăria Timișoara să își îndrepte atenția spre acest cartier. O facem noi acum, prin reabilitarea pasajului Slavici, un pasaj construit în 1982 și care asigură accesul atât spre zona industrială, cât și zona Polonă și localitățile limitrofe, cum ar fi Utvin, unde locuiesc numeroase persoane, care lucrează în Timișoara. În prezent, circulația pe pasaj este restricționată din cauza stadiului avansat de degradare a structurii. Nivelul de degradare este atât de ridicat, încât impune lucrări de reabilitare și înlocuire a unor elemente structurale.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Etapele contractului de proiectare includ obținerea de avize/acorduri pentru reabilitarea pasajului și elaborarea documentației de avizare a lucrărilor. După reabilitare, pasajul va avea două benzi de circulație pe sens, trotuare și se dorește să fie proiectate și piste pentru biciclete. Se va lucra și la rețelele edilitare, de iluminat public, gaz, apă, canalizare și vor fi amenajate zone verzi.

Licitația pentru servicii de proiectare a fost câștigată de SC Bridge Consult SRL, cu o ofertă de peste 97 de mii de lei fără TVA, iar durata este de 120 de zile. După finalizarea proiectării, va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor de reabilitare.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/