Pas spre viitor. Universitatea de Vest a semnat un protocol de colaborare cu Institutul de Securitate Națională și Internațională din Belgrad

Universitatea de Vest din Timișoara a semnat vineri un protocol de cooperare pentru dezvoltarea de programe și proiecte comune în domeniul Studiilor de Securitate cu Institutul pentru Securitate Națională și Internațională (INIS) din Belgrad. În acest sens, o delegație a instituției de învățământ superior a fost în capitala Serbiei, într-o vizită oficială.

Invitația a venit din partea INIS, iar protocolul vizează în special Facultate de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, unde există un program masteral de doi ani de Studii de Securitate Globală. Masteratul este singurul de profil din vestul României. Tocmai în acest sens, UVT vizează extinderea ariei de colaborare în zona Balcanilor de Vest. Delegația universității a fost condusă de rectorul Marilen Pirtea, iar din delegație a făcut parte și Florin Lobonț, decan al Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale comunicării. „Facultatea de Știinte Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, al cărui decan, conf.univ.dr. Florin Lobonț, a semnat Memorandumul convenit cu institutul din Belgrad, a stabilit astfel un cadru instituțional de cooperare internațională în sfera studiilor universitare și a cercetărilor din domeniul securității globale”, se arată într-un comunicat al UVT.

La întâlnirea de vineri, rectorul UVT, Marilen Pirtea, a avut mai multe discuții cu reprezentanșii sârbi: Mladen Šarčević, Ministrul Educației, Științei și Dezvoltării Tehnologice din Serbia, prof.dr. Zoran Dragišić, Prodecan al Facultății de Studii de Securitate din cadrul Universității din Belgrad, prof. dr. Vladimir Marinković, Vicepreședinte al Parlamentului Național al Serbiei și prof. dr. Aleksandra Tomić, Președinte al Comisiei de Finanțe și Buget din Parlamentului Național al Serbiei. „Marilen Pirtea, a apreciat deschiderea cu care mediul universitar sârb își dezvoltă parteneriatele universitare, cât și preocupările academice în cercetarea domeniului securității internaționale”, se arată în același comunicat.

Discuțiile cu cei din Serbia au vizat în principal dezvoltarea ariei programelor universitare internaționale, cercetarea științifică din domeniul științelor politice și relațiilor internaționale, cât și oportunitățile de schimburi și proiecte transfrontaliere la care mediile universitare român și sârb pot participa și coopera.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/